1515
NEW YORK: BANKAKTIER HÅLLER I TAKTPINNEN, S&P500 -0,3%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna handlades åt olika håll en bit in i torsdagshandeln, då bankaktier stöttade Dow Jones industriindexet till gröna nivåer.

Vid 16.55-tiden var Dow Jones industriindex upp 0,6 procent till 33.201. S&P 500 backade 0,3 procent till 3.961, samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex retirerade 1,5 procent till 13.225.

De stigande räntorna, som sätter press på teknikaktierna, stöttar i stället bankaktierna. I toppen av Dow Jones industriindex var aktierna för JP Morgan och Goldman Sachs, efter uppgångar om 4,2 och 3,3 procent. Utanför indexet steg aktierna för Bank of America och Morgan Stanley med 5,2 respektive 3,1 procent.

Vätgaslastbilsutvecklaren Nikolas aktie noterades ned 8 procent. Ytterligare en av bolagets storägare, sydkoreanska Hanwha Group, avser att sälja stora delar av sitt innehav.

För några månader sedan aviserade den tidigare tyska partnern Bosch att innehavet i Nikola kapas.

Även Teslas aktie var ned, om 3,9 procent. En av Teslas bilar, som försatts i autopilotläge av föraren, kraschade på onsdagen in i en polisbil i delstaten Michigan. Händelsen ska nu utredas av trafiksäkerhetsmyndigheter. Det är den tredje gången de senaste veckorna som en olycka involverande Tesla har engagerat trafiksäkerhetsverket. Två olyckor utreds också i Detroit och Houston.

Apples aktie var också ned i det allmänt tekniksura klimatet. Bolaget planerar även att lansera en ny produktlinje av iPads så tidigt som i april, skriver CNBC. Försäljningen av iPads har ökat i spåren av att flera både jobbar och går i skola på distans. Aktien var ned 2,3 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 10 punkter till 1,74 procent.


Graf: S&P 500 torsdagen den 18 mars

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?