1515
Annons
NEW YORK: HUVUDINDEX OFÖRÄNDRADE, OATLY FÖLL, S&P 500 OFÖR(OMS)

(Omsändning: skickades först gången på måndagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna gav upp de initiala uppgångarna och huvudindexen avslutade i stället måndagens handel oförändrade alla tre. Noterbart är att räntan på den amerikanska tioåringen lyfte 6 punkter.

Vid stängning var Dow Jones industriindex oförändrad vid 36.088. Nasdaqs kompositindex rörde sig inte och avslutade på 15.854, samtidigt som S&P 500 också var oförändrad, vid nivån 4.682. Räknat från Stockholmsbörsens stängning motsvarade utvecklingen en nedgång på 0,1 procent.

Den svenska havredryckstillverkaren Oatly, som är listat i New York, redovisade en mindre förlust än väntat för det gångna kvartalet, medan intäkterna var lägre än väntat. Oatly uppgav vidare att bolaget fortsatt att möta utmaningar relaterade till covid-nedstängningar och aktien svarade med att falla nästan 22 procent.

Tesla, vars grundare och vd Elon Musk sålde aktier för nära 7 miljarder dollar i förra veckan, tappade 1,9 procent. Vd:n har fortsatt att twittra om försäljningar av sitt Tesla-innehav. Den amerikanska politikern Bernie Sanders twittrade att "vi måste begära att de extremt förmögna betalar deras skäliga andel", vilket genererade svaret från Elon Musk som lydde: "[…] vill du att jag säljer fler aktier, Bernie? Säg bara ordet…"

Boeing lyfte 5,7 procent efter att flygplanstillverkaren vice president sade att bolaget "närmar sig" att fortsätta med leveranserna av flygplansmodellen 787 Dreamliner. Produktionen av flygplanen pausades tidigare för att produktionsproblem skulle hanteras. Det exakta datumet för återupptagandet av produktionen beror på utfallet av pågående diskussioner med reglerare. Flygplanstillverkaren har också fått ett antal order under helgen och måndagen.

Matproducenten Tyson Foods ökade 3,4 procent. Bolagets vinst i förra kvartalet var högre än analytikernas estimat. Tyson Foods aviserade också ett nytt produktivitetsprogram, som syftar till att spara 1 miljard dollar årligen från slutet av 2024.

Traktortillverkaren Deere har nått en överenskommelse med anställda som strejkat sedan den 14 oktober. Inga detaljer fanns dock ännu offentliga om innehållet i överenskommelsen. Aktien var upp en halv procent.

Lågprisvaruhuset Dollar Tree rusade 14,3 procent. Aktivistinvesteraren Mantle Ridge har köpt en position i bolaget. Köpet fick Deutsche Bank att höja rekommendationen till köp från tidigare behåll med motiveringen potentiella förbättringar.

Den amerikanska tioåriga statsobligationsräntan steg med 6 punkter till 1,62 procent.


Graf: S&P 500 måndagen 15 november

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?