1515
Annons
PM NYHETER I KORTHET FREDAG 22 APRIL

S-MISSLYCKANDE. Våldet är den socialdemokratiska regeringens största misslyckande och det politiska ansvaret vilar på de S-ministrar som konsekvent har motsatt sig lagändringar och andra nödvändiga åtgärder, enligt partiledarna för M, KD, SD och L. (DN Debatt)


NATO-REGLER. Oppositionen driver på för en nordisk lösning i Natofrågan, där Sverige och Finland går hand i hand in i försvarsalliansen på liknande villkor som Norge och Danmark. Det innebär ett nej till kärnvapen och permanent utländsk trupp på svensk mark i fredstid. (DI)


S-NATO. Regeringen vill snabba på arbetet med den säkerhetspolitiska analysen inför en eventuell svensk Natoansökan. Slutdatum flyttas från 31 till 13 maj. (DN, SvD, DI)


LÖÖF. Centerpartiets ledare Annie Lööf kan tänka sig att rösta på V-politik och innehållet är det rätta. Hon vill inte välja mellan Jimmie Åkesson och Nooshi Dadgostar – utan väljer Centerpartiet. (SvD)


BÖRSDJUR. Finländska husdjursbolaget Musti levererar tillväxt samtidigt som värderingen har sjunkit. Med en tämligen ocyklisk affär och chans till bättre lönsamhet är det en aktie att hålla koll på, särskilt när riskkapitalisterna flockas kring sektorn. (DI)


HÖGTRYCK FÖR SÅGVERK. Europa kämpar just nu för att kompensera bortfallet av ryska trävaror. Till hösten tror branschorganisationen Skogsindustrierna att läget normaliseras, men fram till det kan svenska sågverk sälja mer till vissa marknader, som Storbritannien. (DI)


MEDVIND. Familjen Stillströms försiktiga investmentbolag Traction har klarat sig bra i börsturbulensen och sitter fortsatt på en jättekassa. På torsdagen kom styrkebesked i tre av innehaven; BE Group, Softronic och Nilörn. (DI)


HYBRIT. Omställningen för att tillverka fossilfritt stål kräver kopiösa mängder el. Professorerna Jan Blomgren, Magnus Henrekson och Christian Sandström ifrågasätter att statligt ägda bolag ska ta mer än hälften av Sveriges elförsörjning i anspråk i tider av skenande elpriser, krig och stundande stagflation. (DI)


ENHÖRNING. Budbolaget Instabox tar in närmare 1,8 miljarder kronor i en finansieringsrunda ledd av riskkapitalbolaget Verdane, till en värdering på över 1 miljard dollar. Med det får Sverige ännu ett enhörningsbolag i stallet. (DI)


VÄTGASSATSNING Tillsammans med finländska Gasgrid Finland planerar Nordion Energi att satsa 25-30 miljarder kronor på ett gasnät från Österbotten i Finland över till Sverige och längs delar av Norrlandskusten samt in i landet mot bland annat Boden och Gällivare. (SvD)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?