MIPS: TEKNOLOGI LANSERAS I BRITTISKA CENTURIONS HJÄLMAR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Mips och den brittiska tillverkaren av säkerhetsprodukter Centurion har inlett ett samarbete där Mips-teknologi kommer att användas i Centurions nya serie av bygghjälmar som ska lanseras i mars 2021.

Det framgår av ett pressmeddelande från Mips.

Dialogen med Mips inleddes för cirka två år sedan säger Centurions vd Nick Hurt i en Youtube-video där samarbetet presenteras. Produkterna lanseras på den brittiska marknaden i mars och i samma video säger Mips vd Max Strandwits att de första leveranserna kommer att ske i april.

Mips lanserade sin teknologi inom säkerhetsprodukter under 2019 med varumärket Guiadio. Marknaden för hjälmar för industriellt bruk uppskattades av bolaget i årsredovisningen för 2019 till över 300 miljoner hjälmar årligen. Av denna marknad ser Mips 60 miljoner som direkt adresserbara i dag. Som jämförelse uppskattas den totala hjälmmarknaden till 400 miljoner hjälmar.

På kapitalmarknadsdagen 2019 presenterade bolaget sin plan fram till 2025, där sporthjälmar, motorcykelhjälmar och säkerhetshjälmar kommer att vara bolagets huvudsakliga fokus.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?