1515
BILIA: FÖRVÄRVAR NORSKA TOYOTA-ÅTERFÖRSÄLJAREN FUNNEMARK

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bilåterförsäljaren Bilia har träffat avtal om att förvärva Funnemark och Funnemark Sandefjord i Norge. Bolagen är auktoriserade Toyotaåterförsäljare, som bedriver försäljning samt serviceverksamhet för Toyotabilar på sju anläggningar i Vestfold, Telemark och Vikens fylke i Norge.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Funnemark har verkat som bilåterförsäljare sedan 1914 och med en marknadsandel på 10 procent är man för närvarande Norges näst största Toyotaåterförsäljare.

Bilia kommer via förvärvet att överta verksamhet som bedrivs i fem av de sju anläggningarna. Avtalet är villkorat ett godkännande från den norska konkurrensmyndigheten.

Verksamheten som förvärvas för de fem anläggningarna redovisade för 2020 en omsättning på cirka 1.200 miljoner norska kronor och ett rörelseresultat på cirka 60 miljoner norska kronor. Antalet anställda för de fem anläggningarna är cirka 150 personer. Tillträdet förväntas ske den 30 april 2021.

"Vi i Bilia Norge har en längre tid önskat utöka vårt strategiska samarbete med Toyota och är mycket glada över att nu få möjlighet att ta över Funnemarks verksamheter i Porsgrunn, Sandefjord, Larvik, Seljord och Notodden", säger Frode Hebnes som är vd för Bilia Norge.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?