1515
Annons
BÖRSEN: TERMINER INDIKERAR VISS NEDGÅNG I ÖPPNINGEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att gå ned något i öppningshandeln på tisdagen och liknande indikationer sågs för de ledande Europabörserna. I morgonens nyhetsflöde kan noteras att Handelsbanken har uppgraderat H&M samt att de amerikanska marknadsräntorna fortsatt uppåt.

Vid 8.30-tiden indikerade handeln hos IG Markets en nedgång i öppning på drygt 0,2 procent för Stockholmsbörsens OMXS30-index, efter måndagens nedgång på 0,4 procent till 2.304. Ute i Europa noterades terminen för tyska DAX ned knappt 0,2 procent och franska CAC40-terminen var 0,1 procent ned.

I USA utvecklades indexen blandat under måndagen. Dow Jones gick upp medan Nasdaq backade. Det breda S&P 500 var ned 0,3 procent till 4.443, motsvarande en nedgång om 0,1 procent jämfört med nivån vid Stockholmsbörsens stängning.

USA-räntorna fortsatte att stiga på tisdagen, med den tioåriga statsobligationen upp till 1,51 procent. Ränteuppgången har fått investerare att ifrågasätta hög värdering i vissa bolag.

I Asien gick börserna också åt olika håll på tisdagen. Tokyobörsen sjönk medan Hongkong och Kina däremot steg.

Oljepriset fortsatte att öka och priset på Brent noterades strax över 80-dollarstrecket, en nivå som inte skådats på nästan tre år.

På bolagsfronten har Handelsbanken höjt rekommendationen för H&M till köp från behåll. Riktkursen höjs från 202 till 220 kronor, vilket kan ställas mot att aktien stängde på 181:98 kronor föregående handelsdag. På torsdag väntas klädjättens rapport för det tredje kvartalet.

Vidare har Exane BNP Paribas inlett bevakningen av gamingbolaget Embracer med rekommendationen outperform. Riktkursen är 270 kronor. Embracer stängde på drygt 177 kronor på måndagen.

Castellum har sålt en fastighetsportfölj till Oscar Properties för cirka 1,7 miljarder kronor.

Bioarctic har meddelat att partnern Eisai har påbörjat ett stegvis inlämnande av ansökan för marknadsgodkännande till den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för lecanemab (BAN2401) mot tidig Alzheimers sjukdom.

CS Medica, som noterades på Spotlight Stock Market den 14 september, sänker prognosen för det brutna räkenskapsåret 2020/21. Det tidigare kommunicerade omsättningsmålet om 7 miljoner danska kronor justeras till cirka 3,6 miljoner.

I övrigt har Gomspace tecknat ett kontrakt värt 21 miljoner kronor och Opticept har meddelat att teckningskursen i den riktade nyemission som aviserade efter börsens stängning på måndagen blev 55:50 kronor per aktie, motsvarande en rabatt om nära 17 procent. Därmed tillförs bolaget cirka 83 miljoner kronor före avdrag för kostnader.

Handelsbanken har inlett bevakning av Revolutionrace med rekommendation behåll och av Boozt med rekommendationen sälj.

På tisdagen gör friskolekoncernen Aprendere Skolor debut på First North. Inför noteringen gjorde bolaget en emission på 20 miljoner kronor som tecknades till 100,2 procent. Teckningskursen på 16 kronor per aktie värderade bolaget till 80 miljoner kronor före kapitaltillskottet. Sedan emissionen gjordes har Socialdemokraterna presenterat förslag om att stoppa vinstuttag från friskolor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?