1515
DIREKT POD: REDDIT-DÅRAR, GAMESTOP OCH BLANKARPANIKENS HISTORIA

STOCKHOLM (Direkt Studios) Börsens vinnarlista ser gammal och trött ut. Inte för att året börjat annat än starkt för Wall Street och övriga världsmarknader, men för att den flera dagar toppats av en helt annan flora av techbolag än vi vant oss vid.

Mystiska rusningar i butikskedjan Gamestop och före detta mobitelefontillverkare som Blackberry och Nokia fick initialt analytiker att slita sitt hår, innan ett nytt digitalt börsfenomen skulle komma få all uppmärksamhet.

Nätforumet Reddit tillskrivs orsaken för koordinerade allt-eller-inget-satsningar som slagit undan benen och lyckats bränna blankarna på bål i jakten på att boosta aktier och möjliggöra återbetalning av sina studielån.

Ja, så dumt har det faktiskt blivit, men är det något nytt egentligen? Nä, i alla fall inte enligt utrikesredaktör Joakim Rönning, som gör podden som heter FollowTheMoney tillsammans med programledaren Martin Nilsson. Det är en podcast som handlar om makt, storfinans och börsen, och i avsnitt 53 reder de båda ut om det bara är ett gammalt fenomen klätt i en lite modernare skrud eller om det faktiskt hotar marknadernas trovärdighet på riktigt.

Podcasten finns tillgänglig på alla podcastplattformar, bland annat Spotify, Acast och Apple Podcasts.


image


Nyhetsbyrån Direkt är en del av Infrontkoncernen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?