MIPS: BÖR NÅ EN TILLVÄXT PÅ 25% FÖR HELÅRET 2020 - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Mips omsättning minskade 5 procent under det första halvåret, men för helåret 2020 räknar vd Max Strandwitz med en tillväxt som håller hjälmteknikbolaget på kurs mot en miljard i omsättning till 2025.

"Tillväxt kommer vi givetvis att nå. Vårt långsiktiga mål är att nå en miljard och det innebär att vi behöver en tillväxt på 25 procent per år mot 2019 och det bör vi absolut göra", säger Max Strandwitz i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt och tillägger att detta även gäller för 2020.

Det andra kvartalet påverkades starkt av att hjälmtillverkarna drog i handbromsen när butiker och återförsäljare tvingades stänga. Mips som sedan noteringen 2017 visat tillväxt varje kvartal fick se omsättningen minska med 20 procent. Under juni syntes dock en återhämtning och enligt vd:n har trenden fortsatt in i juli.

Bakom upphämtningen står framförallt cykelhjälmar, som utgör den största andelen av Mips försäljning. Kategorin har sett en ökad efterfrågan när cyklandet ökat under pandemin. Dessutom produceras en större del av hjälmarna i kategorin under det andra halvåret.

Under det andra kvartalet påverkades försäljningen av skidhjälmar av den förkortade skidsäsongen, och vd:n räknar med att en viss osäkerhet kommer att bestå i vintersegmentet under det andra halvåret. Det vilar alltså ett tungt ansvar på cykelkategorin om bolaget ska lyckas växa med de dryga 50 procent som krävs under årets sista sex månader, i jämförelse med motsvarande period i fjol, ifall tillväxt på 25 procent för helåret ska uppnås.

I motsats till många andra bolag har Mips inte genomfört några kostnadsbesparingar under coroankrisen, och enligt Max Strandwitz är det inte något som ligger i korten.

"Det finns inget som har hänt på marknaden som gör att jag ser någon skillnad på våra möjligheter att nå våra långsiktiga mål. Efterfrågan är bättre än någonsin och skulle jag börja laborera med att hantera kvartalsrapporter skulle det vara otroligt farligt för vår tillväxt".

Aktiemarknaden såg dock inte med blida ögon på rapporten. Aktien, som sedan årsskiftet är upp dryga 60 procent, var klockan 14 på torsdagseftermiddagen ned 12 procent på Stockholmsbörsen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?