Annons
ESEN ESPORTS: SÄLJER ESEN DENMARK TILL HAHA INVEST FÖR 1 KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spotlight-noterade Esen E-sports avyttrar sin andel i Esen Denmark till Haha Invest för köpeskillingen 1 krona med motiveringen att uppbyggnadsfasen blir längre än förväntat, att lönsamhetsmålet inte kommer nås i närtid samt att dotterbolaget inte passar in i den framtida verksamheten.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I juli 2021 meddelade Esen Esports att bolaget ingått ett samriskbolag och etablerat ett dotterbolag som bolaget ägde tillsammans med Haha Invest. Båda parterna förband sig att investera 300.000 kronor var i en uppbyggnadsfas och att dotterbolaget skulle vara lönsamt efter sex månader.

Av de ursprungliga avtalade 300.000 kronor för uppstarten har Esen Esports hittills investerat cirka 100.000. I samband med försäljningen av bolaget har parterna kommit överens om att Esen Esports bara investerar ytterligare cirka 50.000 kronor i Esen Danmark.

"Det innebär att Esen Esports gör en kostnadsbesparing på cirka 150.000 kronor i samband med avyttringen", skriver bolaget.

I förra veckan meddelade Esen E-sport att bolaget säljer sin svenska studioverksamhet för 0,7 miljoner kronor. Bakgrunden till den försäljningen var att bolaget som tidigare kommunicerat genomgår en strategiförändring. I detta inkluderas kostnadsreduceringar av icke lönsamma delar av verksamheten och delar som inte bedöms vara tillräckligt skalbara.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera