1515
INTEL: I REKLAMATTACK MOT FÖRE DETTA STORKUNDEN APPLE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Processortillverkaren Intel har gått till frontalangrepp mot den forna storkunden Apple, som nyligen beslutade sig för att byta till det egentillverkade processorchippet M1.

För inte så länge sedan lade Intel kraft på att lyfta fram Apples datormodeller, Mac, som de starkaste och bästa på marknaden. Nu är tonläget förändrat.

I en nysläppt reklamserie som går att hitta på bland annat Youtube, en satsning Intel beskriver som en "multimiljondollar-satsning", försöker bolaget slå hål på Apples påstående att M1 överträffar Intels processorer. Intel tycks ha fokuserat på Apple-vd:n vd Tim Cooks påståenden att M1-processorn möjliggör längre batteritid, högre säkerhet och snabbare processer än någonsin.

Bland annat tar Intel, som förser de flesta PC-modeller med processorn Intel Core, fasta på övertaget inom gaming och den breda variansen av laptop-datorer av olika märken framför Apples Macbook-modeller som i det stora hela ser väldigt likadana ut.

Processorchippet M1 har dock i oberoende tester visat sig både snabbare och mer energieffektivt än Intels senaste systemchip. M1 har en processor med kapaciteten fem nanometer och 16 miljarder transistorer.

Mikroprocessortekniken som nyttjats av Apple och som den tidigare ohotade processormarknadsledaren Intel nu sätts upp emot är densamma som för de flesta mobiltelefoner. Så kallad ARM-teknik möjliggör nu tunga processer i små och transistortäta chip utan att enheten alstrar värme, vilket Apple beskrev som banbrytande för laptopmarknaden när M1 lanserades.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?