1515
BÖRSEN: H&M NED EFTER FÖRSÄLJNINGSSIFFROR, OMXS30 -0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen noterades något lägre på tisdagen efter en nedgång under eftermiddagens handel. I fokus stod bland annat H&M:s försäljningssiffror, som inte mottogs väl och fick aktien att sjunka. Scandic Hotels var ner efter en lägesuppdatering.

Vid stängning hade OMXS30 sjunkit 0,2 procent till 2.280 och aktier för 20,1 miljarder kronor var omsatta på Stockholmsbörsen.

Bland vinnarna i storbolagsindexet OMXS30 fanns Assa Abloy som steg 2,6 procent. Bank of America har upprepat köp för aktien och menar att låsbolaget kommer att vara en av de stora vinnarna på återöppnade samhällen.

H&M backade 2,9 procent efter att ha presenterat försäljningssiffror för det andra kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår (mars-maj). Försäljningen steg med 75 procent under kvartalet, i linje med analytikernas snittestimat. Försäljningen räknat i kronor blev 46.509 miljoner kronor, under förhandstipsen som i snitt låg på 48.197 miljoner. Bakom utvecklingen låg den stärkta svenska kronan.

En annan förlorare bland storbolagen var gruv- och smältverksbolaget Boliden som tappade 4,5 procent. Priset på basmetaller har under tisdagen minskat kraftigt.

Betsson backade 4 procent. Förvaltningsrätten har upphävt Spelinspektionens beslut om att förelägga bettingbolaget en sanktionsavgift om 20 miljoner kronor, vidare har Regeringen föreslagit skärpta krav för spelreklam.

Blankningsspecialisten Hindenburg Research har dessutom i en analys skrivit att Draftkings sammanslagning med Sbtech, då bolaget noterades via en så kallad SPAC, gav Draftkings ägare exponering mot svarta marknaden, pengatvätt och organiserad brottslighet. Draftkings föll i New York och ned i sektorn var det bland annat för Evolution, som backade 6,1 procent. Enligt analytiker Dagens Industri talat med var dock Hindenburgs påståenden inga direkta nyheter.

Scandic Hotels ser ett klart bättre bokningsläge i juli jämfört med samma månad i fjol och vd Jens Mathiesen sade till Nyhetsbyrån Direkt att han har förväntningar om att hösten kommer att innebära fortsatt stabilisering. Aktien tappade dock 5 procent.

Ecorub, som tillhandahåller återvunnet gummi och plast till industrin, har under veckan genomfört en lyckad strängsprutning med TPRR i produkter från Sandviks Plast. Aktien reagerade positivt på beskedet och lyfte 11 procent.

Corem backade 1,4 procent medan Klövern steg 3,4 procent. Fastighetsbolaget Corem kontrollerar nu 89 procent av de utestående aktierna i Klövern och förklarade erbjudandet till ägarna ovillkorat.

En stor vinnare var Africa Resources, som rusade 101 procent efter att bolaget meddelat om höga diamanthalter i den inledande utvinningen på Lumbembe-floden.

Parans Solar Lighting steg 19 procent efter att ha slutit avtal med Bequoted om handel i bolagets aktier och teckningsoptioner på OTC-listan.

Flera analytiker har sett över bolag i fastighetssektorn. SHB sänkte sina rekommendationer för en lista med bolag medan ABG Sundal Collier höjde riktkurser med bibehållna rekommendationer. Sektorn som helhet utvecklades överlag något negativt.Graf över OMXS30 på tisdagen

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?