1515
AROS BOSTAD: AVSER NOTERA STAMAKTIE, M2 BLAND ANKARINVESTERARE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Aros Bostadsutveckling avser att notera bolagets stamaktie på Nasdaq First North Growth Market samt att genomföra ett erbjudande av stamaktier till allmänheten i Sverige och kvalificerade investerare i Sverige och internationellt.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet förväntas omfatta nyemitterade stamaktier till ett värde om cirka 300 miljoner kronor samt befintliga stamaktier som erbjuds av grundarna Johan Gustavsson, Samir Taha och Per Rutegård, samt även av Första AP-fonden.

Rutger Arnhult via M2 Asset Management, Skandia, Prior Nilsson Fonder, Bell Rock Capital Management och Cicero Fonder - tillsammans ankarinvesterarna - har med förbehåll för vissa sedvanliga villkor, förbundit sig att teckna stamaktier i erbjudandet till ett belopp om cirka 280 miljoner kronor till ett aktiepris om 56 kronor motsvarande en värdering av bolagets stamaktier om cirka 1,8 miljarder kronor före erbjudandets genomförande.

Vidare har M2 Asset Management ingått ett avtal med stamaktieägarna Första AP-fonden, Johan Gustavsson, Samir Taha, Per Rutegård och Thomas Hollaus om att förvärva befintliga aktier för cirka 110 miljoner kronor utanför erbjudandet och villkorat av att erbjudandet genomförs, innebärandes att M2 Asset Managements ägande i bolaget uppgår till cirka 10 procent efter erbjudandets genomförande.

Noteringen avses att genomföras under det andra kvartalet 2021.

DNB Markets filial Sverige har anlitats som Sole Global Coordinator och Sole Bookrunner och Baker McKenzie som legal rådgivare i samband med erbjudandet.

Sedan november 2018 har Aros Bostad haft preferensaktier noterade på Nasdaq First North Growth Market. I september 2019 blev Första AP-fonden ny storägare i bolaget.

"Som ett resultat av Aros Bostads växande byggrättsportfölj avser bolaget att utveckla fler projekt i egen regi i syfte att skapa möjlighet för en stark finansiell tillväxt framöver och avser därför genomföra erbjudandet. Vidare anser Bolagets styrelse och de säljande aktieägarna att det är en lämplig tidpunkt att bredda bolagets ägarbas i stamaktien och ansöka om notering av stamaktien på Nasdaq First North Growth Market", heter det.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?