1515
CONFIDENCE: FÖRESLÅR NYEMISSION SAMT NAMNÄNDRING (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på onsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen i First North-listade Confidence, verksamt inom säkerhets- och brandskyddslösningar, kallar till en extra bolagsstämma för att besluta om en nyemission värd 25 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Confidence-styrelsen föreslår nyemission med företrädesrätt för bolagets aktieägare i syfte att stärka balansräkning och likviditet, framgår vidare. Stämman är planerad till den 19 november.

Samtidigt föreslår styrelsen också en ändring i bolagsordningen där företagsnamnet ändras från till Nordic Level Group.

Bakgrunden till förslaget om namnbyte är den varumärkesstrategi som ledning och styrelse utvecklat efter förvärvet av Nordic Level Services Group.

"Slutsatsen från detta arbete är att varumärket Level är bäst lämpat att ligga till grund för koncernens marknadskommunikation. Den nya koncernen har ett bredare erbjudande än innan förvärvet av Level och betydande arbete och investeringar har lagts på Level som kommunikationsplattform för detta bredare erbjudande", skriver Confidence.

Förslaget om nyemission är att skapa ökad handlingsfrihet att genomföra den tillväxtplan som tidigare kommunicerats. Tillväxtplanen innehåller både organisk och förvärvad tillväxt.

För att säkerställa den organiska tillväxten där bolaget i nuläget har stora och långsiktiga kundåtaganden kommer man, speciellt inom Division Technology, att behöva investera i viss lageruppbyggnad för att minimera riskerna för produktionsstörningar, som följd av den pågående globala komponentbristen och problemen med vissa logistikkedjor.

För den förvärvsdrivna tillväxten analyserar bolaget kontinuerligt marknaden i syfte att identifiera de mest intressanta möjligheterna. Vid varje given tidpunkt sonderar, utvärderar och för bolaget en dialog med ett antal potentiella förvärvskandidater. Bolagets finansieringsstrategi vid förvärven är att förvärva bolagen genom apportemissioner, alternativt i kombination med en kontantdel, och i sådana fall delfinansiera via förvärvslån, men det kan också bli aktuellt med rena kontantaffärer, som vid det förvärv av AC Säkerhet Nord som nyligen kommunicerats.

Confidence har varit i kontakt med och i nuläget mottagit muntliga besked om att ingå teckningsförbindelser från aktieägare motsvarande cirka 52 procent av det föreslagna emissionsbeloppet. De aktieägare som kommer ingå teckningsförbindelser inkluderar samtliga av bolagets fyra största ägargrupperingar, Tailor Hill EQTY, M2-bolagen ägda av Rutger Arnhult, Visiren ägt av Samir Taha samt privatinvesteraren Alexander Hultgren. Skaran inkluderar också bolagets styrelse och ledning motsvarande cirka 34 procent av det föreslagna emissionsbeloppet.

Utöver teckningsförbindelserna har Bolaget för avsikt att inhämta garantiåtaganden motsvarande upp till cirka 46 procent av det föreslagna emissionsbeloppet. Nyemissionen kommer därmed omfattas av teckningsförbindelser och garantiåtaganden uppgående till sammanlagt 100 procent av det föreslagna emissionsbeloppet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?