Annons
NETFLIX: ÖVERVÄGER INVESTERINGAR I SPORTRÄTTIGHETER - WSJ

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Netflix överväger att erbjuda livesport på sin plattform, så länge det inte kostar för mycket.

Det rapporterar Wall Street Journal, med hänvisning till källor med insyn i samtalen.

Företaget lade nyligen ett bud på streamingrättigheterna till tennistouren ATP för vissa europeiska länder, däribland Frankrike och Storbritannien, men drog sig ur budgivningen.

Företaget uppges också ha diskuterat bud på ett antal andra evenemang som damernas tennistour WTA i Storbritannien och cykeltävlingar.

Enligt Wall Street Journals källor vill Netflix undvika prisrusningarna som noterats på vissa rättigheter och har därför främst talat om att lägga bud på mindre ligor.

Personer i Netflix ledning tror att bolaget med hjälp av sin stora plattform kan lyfta profilen för sporter med mindre profil, till exempel surfing. Sent förra året fördes samtal med just World Surf League, men samtalen kollapsade då parterna inte kunde enas om ett pris.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera