ADDVISE: FÖRVÄRVAR MRC SYSTEMS FÖR INITIALT 5 MLN USD + TILLÄGG

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Addvise Group, som levererar medicinteknisk utrustning och förbrukningsmaterial, har ingått ett aktieöverlåtelseavtal med aktieägarna i MRC Systems FZE avseende förvärv av 100 procent av aktierna i bolaget.

Det framgår av ett pressmeddelande.

MRC utvecklar och tillverkar renrum för läkemedelsindustrin och till sjukhus, med huvudkontor och produktionsanläggning i Dubai. Bolaget har omkring 110 anställda.

Den initiala köpeskillingen uppgår till totalt 5 miljoner dollar. Utöver den initiala köpeskillingen kan tilläggsköpeskillingar om maximalt 3 miljoner dollar totalt komma att utgå över en treårsperiod, förutsatt att säljarna uppnår i förväg fastställda finansiella mål.

Bolagets omsättning för räkenskapsåret 2019/2020 uppgick till 9,8 miljoner dollar med ett ebitda-resultat om 1,1 miljoner dollar. Proformaomsättning 2020 för Addvise inklusive MRC uppgick därmed till cirka 439,6 miljoner kronor med ett ebitda-resultat om cirka 55 miljoner kronor. Finansieringen av förvärvet sker genom egna medel.

Tillträde förväntas ske under andra kvartalet 2021 under förutsättning att villkoren för tillträde är uppfyllda.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?