1515
Annons
BÖRSEN: VECKOINLEDNING NEDÅT VÄNTAS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att inleda veckans handel på måndagen under nollstrecket i linje med de ledande Europabörserna.

Det lyste gröna börsskärmar i majoriteten av länderna i Asien på måndagsmorgonen. I Japan hölls det stängt på grund av semesterdag och i Fastlandskina sågs en blandad utveckling för indexen i spåren av en mängd makrostatistik.

Med drygt en halvtimme kvar till börsöppning indikerade förhandeln hos IG-Markets en öppning nedåt för det svenska storbolagsindexet OMXS30 med 0,3 procent. I Europa noterades terminen på tyska DAX-index ned 0,3 procent samtidigt som för Parisbörsens CAC40 väntades backa 0,1 procent.

Veoneers styrelse har funnit att Qualcomms förslag om att förvärva Veoneer "rimligen kan förväntas leda till ett mer gynnsamt avtal", som det definieras i Veoneers avtal med Magna. Qualcomm-budet värt 4,6 miljarder dollar, motsvarande 37 dollar per aktie, är 18 procent över Magnas bud. Veoneers aktie på New York-börsen stängde på 38:70 dollar i fredags, samtidigt som det svenska depåbeviset handlades vid 336:20 kronor.

Skanska investerar cirka 700 miljoner kronor i första fasen av kontorsprojektet Studio i Warszawa, Polen.

ISR Immune System, som utvecklar inhalationsvaccin mot covid-19, har ingått en avsiktsförklaring med Unimed Unihealth Pharmaceuticals för tillverkning och distribution av ISR:s vaccin mot covid-19 i Bangladesh.

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har beviljat snabbstatus, så kallad fast track status, åt Calliditas läkemedelskandidat setanaxib för behandling av patienter med leversjukdomen primär gallkolangit (PBC).

Expression Biotech har meddelat att covidvaccinkandidaten ABNCoV2 nådde säkerhets- och effektmål i fas 1/2-studien Cough-1.

Streamingtjänstbolaget Qbrick har fått ett tilldelningsbeslut i en offentlig upphandling för norska Stortinget. Upphandlingen omfattar Qbricks Saas-tjänst för videoplattform och löper initialt två år där ordervärdet uppgår till minst 8 miljoner norska kronor över hela avtalsperioden.

Vårdutvecklaren Brighter genomför en riktad nyemission om totalt 39,7 miljoner kronor till teckningskurs 1:042 kronor per aktie. På fredagen stängde aktien på 1:886 kronor, vilket innebär en rabatt om nästan 45 procent.

Fler än ett bolag har även presenterat kvartalssiffror. Solenergiproducenten Etrions resultat efter skatt, för den kvarvarande- och avvecklade verksamheten, hamnade på -5,6 miljoner dollar för det andra kvartalet 2021 (1,6).

IT-bolaget App Spotr, redovisade en nettoomsättning på koncernnivå om 1,4 miljoner kronor för det andra kvartalet (1,6). Annual Recurring Revenue (ARR) uppgick per den 30 juni 2021 till 6,3 miljoner kronor.

På rekommendationsfronten stämplar Affärsvärlden både försvarskoncernen Saab och fukthanteringsföretaget Munters med köp, i söndagsdaterade analyser. I ett huvudscenario ser tidningen en börskurs 2023 på 322 kronor för Saab och 98 kronor för Munters, baserat på en ev/ebit-multipel om 12x respektive 17x. Saab-aktien avslutade fredagens handel vid 261:80 kronor och Munters vid 79:20 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?