1515
PM NYHETER I KORTHET TORSDAG 17 JUNI

SMITTSPRIDNING. Samhällsspridningen och antalet upptäckta fall av den nya deltavarianten av coronaviruset ökar i Sverige. Statsepidemiolog Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten ser med oro på utvecklingen. (DN)


G7-SKATT SLÅR MOT SPELBOLAG. Vinsterna för internetbaserade spelbolag kommer att minska om G7-förslaget om en global minimiskatt går igenom, enligt en analys från Carnegie. Evolution hör till dem som drabbas. (DI)


RYSSLAND. Efter att Ryssland försett Argentina med Sputnikvaccin har länderna kommit varandra närmare. Nu vill Ryssland bygga två kärnkraftverk i Argentina, vilket stärker de geopolitiska spänningarna i regionen. (DN)


RÄNTEAVDRAG. Debatten om ränteavdragens framtid har åter blossat upp sedan Miljöpartiet öppnat för att trappa ned avdragen redan nästa år. Men S,C, och L säger nej till att lyfta frågan i höstbudgeten – trots att de vill trappa ned avdragen. (SvD)


PYRRHUSSEGER. Om FDA:s kontroversiella godkännande av Biogens alzheimerpreparat Aduhelm slutar med prisilska och att FDA får en striktare chef riskerar det att bidra till ett negativt sentiment för sektorn i allmänhet, och för Bioarctic i synnerhet. (DI)


REKORDRAS FÖR VIRKE. Terminspriserna på virke har fortsatt rasa på Chicagobörsen. Men nedgången har inte hunnit fortplanta sig till Sverige. Här är priserna i stället på väg upp fortfarande. (DI)


STORBRITANNIEN. Den brittiska regeringen har dragit upp takten för att landet ska vara koldioxid-neutralt om 30 år, bland annat genom att bygga ut vindkraften. Nu kommer varning att den snabba omställningen hotar att skapa elbrist i landet, och göra ekonomin sårbar. (DI)


UPPTRISSAD SMÅSPARARKAMP Nätmäklarna Avanza och Nordnet går bra, men konkurrensen ökar när kunderna vidgar vyerna.

Europeiska CMC Markets och Flatexdegiro har potential att sätta press på Avanzas och Nordnets premievärdering. (DI)


LYFT FÖR FASTIGHETER. Efter ett svagt första kvartal har fastighetssektorn tagit rejäl revansch och sprungit ikapp och förbi Stockholmsbörsen i stort. Men det finns fortfarande bolag i sektorn som har mer att ge, enligt analytiker. (DI)


INGEN SKATT. Flera av världens rikaste människor har betalat noll dollar i skatt, helt lagligt. Det hävdar nyhetsbyrån Pro Publica, efter en läcka som nu utreds av FBI. (SvD)


NY POLESTAR. Volvo Cars investerar ytterligare nära en miljard kronor i sin USA-fabrik för att bygga nya generationens elbilar. Först ut på den nya bilplattformen blir nästa modell av Polestar, som ska byggas både i Kina och i USA. (DI)


MATKUNDSKAMP. Allt fler kunder har börjat handla på nätet där de stora aktörerna i dagligvaruhandeln ännu inte riktigt hittat receptet för lönsamhet. Men det är inte de enda trender som de stora livsmedelshandlarna måste förhålla sig till de närmaste åren. (DI)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?