1515
ELBIL: SÖKMOTORN BAIDU PLANERAR EGNA MODELLER VIA GEELY - RTRS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det kinesiska sökmotorbolaget Baidu överväger upprätta egen tillverkning av elbilar, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Om saken besannas kan Baidu komma att bli först av de globala techkonglomeraten med egen fullständig biltillverkning, efter att bolag som Google, Amazon och Tencent länge bidragit till sektorn med teknik och gjort investeringar i olika bilprojekt.

Baidu är involverade i förhandlingar med flera kinesiska tungviktare inom fordonstillverkning, bland annat Volvo Cars ägarbolag Zhejiang Geely, som också är storägare i så väl AB Volvo som tyska Daimler.

De tidigare projekten där Baidu tecknat kontrakt med fordonstillverkare har främst varit fokuserade på teknik för förarlösa fordon.

Flera kinesiska elbilstillverkare, särskilt Nio och Byd, har rusat på börsen det senaste halvåret och haft en kursutveckling som varit ännu starkare än amerikanska Teslas.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?