1515
COREM: M2 ÖKAR, UTLÖSER BUDPLIKT MEN EJ SJÄLVÄNDAMÅL ENL ARNHULT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) M2 Asset Management har förvärvat cirka 1,6 miljoner stamaktier av serie A och drygt 16 miljoner stamaktier av serie B i Corem Property, motsvarande 4,7 procent av aktierna och 4,8 procent av rösterna i Corem. Därmed utlöses budplikt.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ovanstående aktieköp gjordes till ett pris om 18:60 kronor kontant per stamaktie av serie A respektive serie B.

Efter förvärvet äger M2 och dess dotterbolag 46,4 procent av aktierna och 47,6 procent av rösterna i Corem.

Genom förvärvet utlöses budplikt vilket innebär att M2 är skyldigt att offentliggöra ett budpliktsbud avseende resterande aktier i Corem inom fyra veckor från förvärvet, alternativt avyttra samtliga aktier som nyligen har förvärvats.

"Vi är glada för att kunna stärka vårt ägande i Corem och vi bedömer att tidpunkten var bra. Att förvärvet utlöser budplikt var inget självändamål utan vi bedömer fortsatt att Corem utvecklas bäst i egen regi som ett noterat bolag på Nasdaq Stockholm. Vi ser fram emot att, tillsammans med Corems övriga drygt 7 600 aktieägare, få fortsätta att verka för värdetillväxt i Corem", kommenterar M2:s ordförande Rutger Arnhult.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?