1515
Annons
FASTPARTNER: AVSER INLÖSEN AV SAMTLIGA UTESTÅENDE PREF-AKTIER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen i fastighetsbolaget Fastpartner avser att genomföra inlösen av samtliga utestående preferensaktier.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Inlösen av preferensaktierna är ett steg i bolagets process att optimera sin balansräkning.

Fastpartner emitterade preferensaktierna inledningsvis år 2013, vid en tidpunkt då dessa betraktades fullt ut som eget kapital av ratinginstitut. I och med att Fastpartner under 2021 erhållit en Investment Grade-rating anses preferensaktier till lika delar utgöra eget kapital och räntebärande skuld enligt ratinginstitutens regelverk och därmed har styrelsen gjort bedömningen att preferensaktien har spelat ut sin roll som finansieringsform för Fastpartner, heter det.

Inlösenbeloppet uppgår till 118:34 kronor per preferensaktie (vilket inkluderar i bolagsordningen stadgat lösenbelopp om 116:67 kronor samt av årsstämman 2021 beslutad och icke utbetald utdelning om 1:67 kronor) och inlösen förutsätter att erforderliga beslut fattas på en extra bolagsstämma som avses hållas den 9 mars 2022.

Kallelse till extra bolagsstämma kommer att offentliggöras genom separat pressmeddelande den 10 februari 2022, framgår det vidare av pressmeddelandet.

Avstämningsdagen förväntas fastställas den 25 mars 2022. Utbetalning av inlösenlikviden föreslås ske omkring den 30 mars 2022.

Inlösen av preferensaktierna innebär en minskning av aktiekapitalet om cirka 19 miljoner kronor motsvarande kvotvärdet för de inlösta aktierna.

Beslutar den extra bolagsstämman om inlösen av preferensaktierna beräknas sista dag för handel i preferensaktierna på Nasdaq Stockholm att bli den 23 mars 2022.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?