1515
BÖRSEN: VISS NEDGÅNG VÄNTAS I TIDIGA HANDELN PÅ TISDAGEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas öppna försiktigt nedåt på tisdagen.

De amerikanska börserna steg på måndagen med en ny rekordnivå för industriindexet Dow Jones. Placerarnas riskvilja var fortsatt högt ända in i USA-börsernas stängning. Efter Stockholmsbörsens stängning rörde sig S&P500 index upp 0,1 procent.

I Asien noterades på tisdagsmorgonen en blandad utveckling. Ett försämrat virusläge agerade sänke i spåren av de positiva vaccinnyheter som har glatt världens börser i början på veckan.

Vid klockan 8.40 var terminerna för de ledande Europabörserna ner mellan 0,1 och 0,4 procent. Vid samma tidpunkt indikerade förhandeln hos IG-markets en nedgång på några tiondels procent.

Efter måndagens stängning i Stockholm kom besked om att kullagertillverkaren SKF:s vd Alrik Danielsson avgår från sin post under 2021.

Baselkommittén anser, med hänsyn till utbrottet av covid-19, att bankerna bör avvakta med utdelningar till aktieägare tills bilden har klarnat.

Skanska har tecknat ett kontrakt med Los Angeles World Airports (LAWA) värt 335 miljoner dollar, motsvarande cirka 2,9 miljarder kronor, vilket kommer att ingå i Skanska USA:s orderingång för fjärde kvartalet 2020.

Filo Mining meddelar att fältsäsongen 2020/21 är i gång vid Filo del Sol och det första hålet har börjat borras. En andra rigg ska vara i drift i slutet av veckan och två fler ska adderas i december.

Bland tisdagsmorgonens rapporter återfanns Speqta, verksamma inom prestationsbaserad marknadsföring. Det tredje kvartalet visade på en intäktsökning med 72 procent samt ett justerat ebitda-resultat som steg till 10,1 miljoner kronor (4,4).

Gamingbolaget Paradox fördubblade sitt resultat på sista raden i det tredje kvartalet 2020. Rörelseresultatet blev 188 miljoner kronor. Enlig S&P Global Market Intelligence låg förväntningarna på 218 miljoner kronor, enligt ett snitt av två analytikers estimat.

Altor och Stena Adactum har 94,5 procent av aktierna i Gunnebo och fullföljer budet. I slutet på september lade de båda bolagen genom GB Holdco ett rekommenderat offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Gunnebo om 25 kronor per aktie.

Danske Bank sänker sin rekommendation för SSAB till behåll från köp.

Samma bank har även höjt riktkursen för klädkedjan H&M till 215 kronor från tidigare 185 kronor med en bibehållen köprekommendation.

Skistar har fått en sänkt rekommendation av SHB till behåll från köp. Riktkursen sänks till 105 från 155 kronor.

Gamingbolaget Stillfront kallar till extrastämma för att bland annat ta beslut om en aktiesplit med villkoren 10:1, där en aktie delas upp i tio nya aktier. För Nelly kom ett besked i motsatt riktning med förslag om en omvänd split med villkoren 1:10, där tio aktier läggs ihop till en aktie.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?