1515
RNB: SÄLJER DEPARTMENTS & STORES TILL HUFVUDSTADENS NK RETAIL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) RNB säljer inkråmet i verksamheten Departments & Stores (DSE) till NK Retail, ägt av fastighetsbolaget Hufvudstaden, för preliminärt 58 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

RNB har tidigare informerat om processen för att skapa fristående dotterbolag i koncernen och slutligen avyttra dotterbolagen till stabila och lämpliga ägare. Processer för att hitta lämpliga lösningar för de återstående dotterbolagen Brothers samt Polarn O. Pyret fortgår, enligt RNB.

DSE driver sammanlagt cirka 40 avdelningar inom mode, kosmetik och juvel på NK Stockholm och NK Göteborg, vilket utgör ungefär 25 procent av det totala antalet avdelningar i varuhusen. DSE:s omsättning under räkenskapsåret 2019/2020 uppgick till 773 miljoner kronor.

"Förvärvet av DSE:s NK-verksamhet ska ses mot bakgrund av den rådande situationen i detaljhandeln och att NK är en unik marknadsplats som vi kommer att fortsätta investera i och utveckla under lång tid framöver", kommenterar Hufvudstadens vd Ivo Stopner.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?