1515
IPO: AMNIOTICS SJUNKER 34% I HANDELSDEBUTEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Amniotics sjunker 34 procent i tisdagens debut på handelsplattformen Nasdaq First North.

Efter knappt en halvtimmes handel stod aktien i 13 kronor och teckningsoptionen i en krona, vilket sammanlagt innebar 27 kronor för ett unitpaket av två aktier och en teckningsoption. Det är 34 procent lägre än teckningskursen på 41 kronor för en unit.

Amniotics nyemission på 60 miljoner kronor inför noteringen fulltecknades och attraherade intresse från "kvalificerade" investerare, hette det när utfallet presenterades.

Av det nya kapitalet väntas hälften gå till klinisk utveckling, 30 procent ska täcka löner och externa konsulter, 10 procent kontorskostnader och andra kostnader medan resterande 10 procent ska gå till labbkostnader och preklinisk forskning.

Amniotics planerar att inleda en första klinisk studie med läkemedelkandidaten Pulmostem i fas 1/2 under det första halvåret 2022 vid behandling av luftvägssjukdomar där huvudkaraktären i sjukdomen vilar på allvarlig inflammation och fibros.

Teknologiplattformen i bolaget avser framställning av så kallade mesenkymala stamceller från amniotisk vätska, det vill säga det som avser den innersta av fosterhinnorna.

Större aktieägare, styrelsemedlemmar och ledningspersoner har ingått inlåsningsavtal om 360 dagar efter första handelsdag.

Redeye är Amniotics finansiella rådgivare.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?