1515
Annons
BÖRSEN: SINCH OCH TELE2 STIGER, BANKERNA PÅ MINUS, OMXS30 +0,3%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Index visade små rörelser på Stockholmsbörsen vid lunchtid på tisdagen efter att ha inlett något upp i linje med omvärlden. Oljepriset har återhämtat en del av måndagens nedgång, men oro för spridningen av den mer smittsamma deltavarianten av covid-19 dämpar handelshumöret.

Omkring klockan 12.30 hade OMXS30 stigit 0,3 procent till 2.392 och aktier för 4,7 miljarder kronor var omsatta på Stockholmsbörsen.

Starkast av storbolagen inom OMXS30 var Sinch som avancerade 2,4 procent. Även Tele2 steg och var upp 1,5 procent, sedan Bloomberg News rapporterar att det indiska konglomeratet Reliance Industries överväger ett bud på Deutsche Telekoms nederländska dotterbolag T-Mobile Netherlands, i vilket Tele2 äger 25 procent.

Kinnevik återhämtade sig 0,9 procent i kölvattnet av de senaste dagarnas svaga kursutveckling för flera investmentbolag.

Svagast bland de stora var H&M som tappade 0,8 procent. Även samtliga storbanker huserade på förlorarsidan, där Handelsbanken var svagast med en nedgång som liksom för H&M noterades till 0,8 procent.

Spelutvecklaren Paradox föll 13 procent efter att ha redovisat ett lägre rörelseresultat än väntat enligt Infronts estimatsammanställning. Bolaget gjorde en nedskrivning på 42 miljoner kronor.

"En av de många beklagliga effekterna av covid-19 är att pandemin påverkar takten i vilken vi kan utveckla och publicera nytt innehåll. Även om vår växande spelarbas lägger en solid grund för fortsatt tillväxt har antalet spelsläpp under årets två första kvartal inte nått våra ambitioner", uppgav vd Ebba Ljungerud i rapporten.

Bättre gick det för fotoleverantören Profoto som noterades på Stockholmsbörsen i juli. Bolaget lyfte 9,3 procent efter att ha redovisat ett förbättrat resultat och högre omsättning.

"Framöver kommer vi att satsa på tillväxt och har därför satt vårt finansiella marginalmål till 25-30 procent", skrev vd Anders Hadebark i rapporten.

Klädbolaget RNB, Retail and Brands, fortsatte att uppvisa stora kursrörelser efter att i förra veckan ha meddelat att det ser över möjligheten av att ta in kapital för förvärv. Aktien lyfte på tisdagen 18 procent.

Ännu större var rörelserna i Modern Ekonomi, som under förmiddagen handelsstoppades efter en kursrusning på 296 procent - aktien har stigit nära 3.700 procent sedan i torsdags trots att bolaget avser att låta avnotera sig. Stoppet har enligt Nasdaq gjorts bland annat för att skydda mindre investerare.

Flera oljebolag steg på tisdagen med stöd av oljeprisets vändning uppåt och bäst gick Africa Oil med en uppgång på 3,1 procent. Tethys Oil gick dock åt motsatt håll trots ett förbättrat kvartalsresultat. Pareto noterade att Tethys produktionsandel var lägre än tidigare. Aktien sjönk 9,2 procent.

Storytels kraftiga kurstapp i samband med fredagens rapport bör ses som ett temporärt bakslag, anser Pareto i en uppdaterad analys där köprekommendationen upprepas samtidigt som riktkursen skruvas ned till 320 kronor från tidigare 390. Enligt analyshuset är det läge att kliva in på rådande nivåer och på börsen steg aktien på tisdagen med 3,5 procent till 188:70 kronor.

Beijer Alma steg 4,7 procent till 211:50 kronor. Nordea har höjt sin riktkurs för aktien till 226 kronor från tidigare 200 och upprepat köprekommendationen, med motiveringen att man inför rapporten den 19 augusti väntar sig ett starkt kvartal med en klar sekventiell återhämtning för den organiska tillväxten.

Anoto stärktes 13 procent efter att ha tagit ett brygglån på 20 miljoner kronor, för att möta vad bolaget beskriver som kraftigt ökad efterfrågan.

Toleranzia har föreslagit en riktad nyemission på 42 miljoner kronor till Flerie Invest med teckningskursen 1:32 kronor per aktie. Aktien steg 9,6 procent till 1:545 kronor.Graf: OMXS30 tisdagen den 10 augusti

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?