BUFAB: SÅG GRADVIS ÅTERHÄMTNING UNDER 2 KV I SAMTLIGA SEGMENT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bufab såg en gradvis återhämtning av efterfrågan under kvartalet i samtliga segment. Juni var väsentligt starkare än april.

Det skriver vd Jörgen Rosengren i delårsrapporten.

"Vi bedömer att återhämtningen successivt kommer att fortsätta under det andra halvåret. Osäkerheten är dock stor och vi har därför valt att utöka vårt kostnadsbesparingsprogram från 40 till 100 miljoner kronor på helårsbasis, med full effekt från januari 2021", skriver han.

I de flesta dotterbolag kan besparingarna nås genom ökad effektivitet, allmänna kostnadsbesparingar och naturliga avgångar. I några dotterbolag kan uppsägningar krävas, skriver vd.

Bufab flaggade för i juni att omsättningen under andra kvartalet skulle påverkas av coronapandemins effekter. Utfallet blev en omsättningsminskning på 6 procent och en organisk tillväxt på -25 procent.

"Bufab är ett tillväxtbolag. Vi har haft tillväxt 27 kvartal i rad. Den strategin ligger fast och påverkas inte av ett ensamt kvartal med negativ tillväxt. Därför kommer vi under det andra halvåret och framåt att satsa ännu mer på att bygga starka kundrelationer. Vi har tagit marknadsandelar varje år under flera år, och avser att öka takten ytterligare", skriver vd.

Bufab arbetar vidare med lovande förvärvskandidater.

"Ytterligare sänkta kostnader, stabil marginal och starkt kassaflöde ger flexibilitet och styrka även om marknadsläget skulle bli ännu tuffare. Med den plan vi har lagt fast avser vi att fortsätta investeringarna i vår organisation, processer och system samt i nya förvärv under 2021 och framåt", skriver vd.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?