1515
BÖRSEN: FÖRSIKTIG FREDAGSHANDEL, EVOLUTION I TOPP, OMXS30 +0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Handeln på Stockholmsbörsen var år det försiktigare hålle på fredagen. Riktningen var dock alltjämt upp och OMXS30 höll sig över den rekordnivå som noterades på torsdagen. Evolution fanns bland storbolagsvinnarna, medan Boozt föll efter rapport.

Vid klockan 12.30 var det OMXS30 upp 0,2 procent till nivån 2.410. Aktier för 5,5 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

I toppen på OMXS30 var det bygg, bank och kasino i toppen. Evolution vad upp 2,6 procent medan Handelsbanken och Skanska steg omkring 1,2 procent. Sämre gick verkstad där SKF och Sandvik tappade omkring 1 procent.

Boozt kom med en rapport som bjöd på omsättning i linje med analytikernas förväntningar men ett lägre än väntat rörelseresultat. Det hjälpte inte att e-handlaren höjde sin helårsprognos och aktien sjönk nära 8 procent.

Bland dagens rapportbolag fanns även Africa Oil som steg närmare 11 procent till närmare 11 kronor. Nettoresultatet steg till 38,4 miljoner kronor (19,2) och bolaget överväger att återföra kapital till aktieägarna. Stöd till uppgången kom även från en höjd riktkurs till 17 kronor (15) från Sparebank 1 Markets som behåller sin köprekommendation.

Sleep Cycle som steg 6,3 procent på torsdagen förlorade 3,5 procent av den uppgången efter ett kvartal där rörelseresultatet vände till minus.

"Kostnader för marknadsföring, en större organisation samt engångskostnader för börsnoteringen bidrog planenligt till det försämrade resultat för kvartalet", uppgav bolaget i delårsrapporten.

Teckningskursen för biofarmabolaget Calliditas riktade emission, som meddelades om på torsdagskvällen, blev 135 kronor per aktie vilket motsvarar en rabatt om cirka 5 procent jämfört med torsdagens stängningskurs. Aktien var ned närmare 5 procent.

I spelsektorn steg Kambi, som har haft det tufft de senaste veckorna, 4,2 procent. Sportboksleverantörens amerikanska kund Rush Street Interactive har tecknat ett exklusivt avtal med den delstatsbackade operatören Connecticut Lottery Corporation (CLC) inför statens legalisering av onlinespel senare i år.

Sektorkollegan Betssons vd Pontus Lindvall har tidigare i veckan köpt aktier i bolaget för 1,5 miljoner kronor. Aktien var upp 4,5 procent.

Piezo Motor har ombetts av Nasdaq att ge kompletterande information kring det licensavtal med ett asiatiskt bolag om mobilkameror som aviserades den 12 augusti. Mikromotorbolagets bedömning är att en marknadspenetration på omkring 10 procent torde ge royaltyintäkter i häradet 200-400 miljoner kronor per år. Aktien steg 16 procent efter en nedgång på 15 procent på dagen för avtalets tillkännagivande.

Hedera Group rusade 66 procent under förhållandevis hög omsättning. Bemanning- och rekryteringsbolaget meddelade att det avsiktsavtal om förvärv av Livsanda Care som tecknades i maj nu har resulterat i ett avtal. Det förvärvade bolaget hade 2020 en omsättning på 52,6 miljoner kronor och ett rörelseresultat på 2,5 miljoner kronor. Samma år hade Hedera Group en omsättning på 218 miljoner kronor med ett justerat rörelseresultat om 0,4 miljoner kronor. Köpeskillingen uppgår till 9,5 miljoner kronor.

Stillfront steg 6 procent efter torsdagens uppgång på 14 procent. Därmed är nu nästan hela onsdagens rapportras återhämtat.


Diagram: Stockholmsbörsens OMXS30 fredag 13 augusti

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?