1515
BYGGPARTNER: FORTSATT STARKT ORDERLÄGE, ORDERINGÅNG +13% 1 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Byggentreprenadföretag Byggpartner hade en stark orderingång och en lönsam tillväxt under det första kvartalet, sammanfattar bolagets avgående vd Fredrik Leo i rapporten.

"Vi kan åter konstatera att vi har slagit rekord, med en orderstock som uppgår till drygt 2,8 miljarder kronor. Även orderingången i kvartalet är fortsatt stark med 709 miljoner kronor, en ökning med 13 procent jämfört med samma period föregående år", skriver han.

Samtidigt som bolaget fyller på med nya uppdrag startar det produktionen i andra. När många projekt ligger i byggfasen ger det effekt på omsättningen och tillväxten i kvartalet var nästan 14 procent, varav den organiska tillväxten var knappt 11 procent.

"Glädjande att notera är tillväxten sker med en stärkt rörelsemarginal och ökad lönsamhet. Vi ser det tydliga resultatet av ett konsekvent arbete med marknadsaktiviteter, val av rätt projekt och förbättrad projektstyrning. Vi fortsätter att sträva mot vårt långsiktiga finansiella mål, en rörelsemarginal om 5 procent", skriver Fredrik Leo.

Under första kvartalet förbättrades Byggpartners rörelsemarginal till 4,0 procent (3,4).

Fredrik Leo lämnar i och med detta över vd-uppdraget på Byggpartner till sin efterträdare Sture Nilsson, men han arbetar kvar i bolaget som marknadschef.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?