1515
Annons
MIDSONA: FLERA FAKTORER TALAR FÖR STARKT 3 KV - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Utrullning av nya produkter och hamstring under det andra kvartalet 2020 gav tuffa jämförelsetal för Midsona. Dessutom påverkade störningar i leveranskedjan från framförallt Asien negativt. Det tredje kvartalet bjuder på enklare jämförelser och leveransproblemen väntas sakta avta.

"Sammantaget ser vi en positiv utveckling framför oss och jag ser med tillförsikt fram emot resterande del av 2021", skriver vd Peter Åsberg i delårsrapporten.

Nettoomsättningen ökade med 5 procent i kvartalet men detta var primärt drivet av förvärvade System Frugt och den organiska tillväxten var -4 procent.

"Under andra kvartalet 2020 genomförde vi en lyckosam utrullning av ekologiska produkter i Europa som förstärktes av den varuhamstring som skedde i början av pandemin. Detta gjorde att vi under andra kvartalet i år mötte fortsatt tuffa jämförelsetal", skriver vd:n.

Även den justerade ebitda-marginalen var "väsentligt lägre" än föregående år. Förutom hamstringen föregående år tyngdes marginalen av valutaeffekter.

"Vi såg en gradvis återhämtning under kvartalet med förbättrad bruttomarginal – ebitda för juni var högre än samma månad föregående år", skriver Peter Åsberg.

För det tredje kvartalet är läget gällande leveransstörningar fortfarande utmanande och vd:n bedömer att de kommer att bestå men sakta avta i takt med att pandemin avtar. Midsona anser sammantaget att flera faktorer talar för ett starkt tredje kvartal, enligt rapporten.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?