1515
KLIMAT: ELON MUSK GER 100 MLN USD TILL BÄSTA KOLDIOXIDFÅNGARE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teslas vd, klimatentreprenören Elon Musk, utlovar i ett meddelande på Twitter att han ska ge 100 miljoner dollar till en utvald aktör som anses ha den bästa lösningen inom så kallad "carbon capture".

Detaljer om priset till bästa koldioxidinfångande teknik kommer lämnas av Elon Musk under den kommande veckan, skriver han.

Norska börsnoterade Aker Carbon Capture är ett av de bolag som satsat på teknik, där koldioxid fångas in och lagras under markytan eller havsbotten för att minska koldioxidutsläpp i atmosfären som bidrar till den globala uppvärmningen.

Aker Carbon Capture noterades i augusti I fjol och aktiekursen har fyrfaldigats sedan första dagens börsstängning.

Vid sidan av Tesla, som tillverkar elbilar, solpaneler och energilagringslösningar i batteriform, har Elon Musk också engagemang i flera andra verksamheter med fokus på hållbara transporter. De största verksamheterna är tunnelborrföretaget Boring Company och Spacex, som utvecklar återvinningsbara rymdfarkoster.


Vill du höra mer om Tesla och de olika bolagen i Elon Musk-sfären? Lyssna på det senaste avsnittet av Nyhetsbyrån Direkts podcast FollowTheMoney: Hur Teslas analytikerclowner blev profeter – och nu riggar nästa börshajp. Avsnittet finns tillgänglig på alla podcastplattformar, bland annat <i>Spotify</i>, <i>Acast</i> och <i>Apple Podcasts</i>.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?