FIREFLY: NETTORESULTATET STEG TILL 3,6 MLN KR 1 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Firefly, som är verksamt inom brandskyddslösningar, redovisar ett nettoresultat för det första kvartalet 2020 på 3,6 miljoner kronor (1,7).

Nettoomsättningen steg till 59,7 miljoner kronor (53,1) medan orderingången växte till 70,3 miljoner kronor (61,8).

Orderstocken ökade under kvartalet till 51,3 miljoner kronor (40,6).

Rörelseresultatet förbättrades till 3,8 miljoner kronor (1,1).

"Firefly gjorde en mycket bra start på året och kunde för januari och februari sammantaget redovisa en ökning i orderingången på 29 procent", skriver vd Lennart Jansson i delårsrapporten. Utbrottet av covid-19 medförde dock sedan att orderingången försvagades.

"Utsikterna för resten av året är på grund av covid-19-pandemin osäkra. Signalerna från myndigheter och kunder är varierande och nya besked kommer nästan dagligen. Våra kunder påverkas på olika sätt och i olika grad beroende på i vilket land eller bransch de verkar. Förfrågningsvolymerna är relativt stabila men förseningar märks nu i många projekt och somliga planerade investeringar skjuts på framtiden", skriver Firefly-chefen som bedömer att de kommande kvartalen kommer att bli utmanande.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?