STUDSVIK: AVVISAR KOSTNADSANSVAR FÖR ÅTERTAGANDE AV AVFALL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Studsvik har inte gjort några fel när bolaget förpackat tunnor med radioaktivt avfall. Därför har bolaget inget kostnadsansvar när tunnorna nu ska skickas tillbaka från förvaret i Forsmark, där de ligger i dag.

Det anser Studsvik, vars vd Camilla Hoflund i ett pressmeddelande uppger att bolaget nu har gått igenom de rutiner och den dokumentation som använts vid förpackningen.

I slutet av 1990-talet deponerades cirka 2.800 tunnor, så kallade S14-kollin, med radioaktivt avfall i Svensk Kärnbränslehanterings (SKB) slutförvar i Forsmark. Av dessa kollin var 1.074 förpackade av Studsvik, medan övriga packades redan anläggningen ägdes av svenska staten.

Problemen upptäcktes sedan företaget Svafo, som har kärnkraftsbolagen som ägare, mätt upp otillåtet höga halter av vissa ämnen i avfallet. Detta har lett fram till en diskussion om att samtliga kollin deponerade i Forsmark ska återtas av Studsvik.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?