1515
NOKIA: INGEN NÄRA FÖRESTÅENDE UPPSIDA - SEB

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) SEB ser ingen nära förestående uppsida i Nokiaaktien, som också fortfarande handlas med viss "Reddit-hype".

Det skriver banken i en analys, där Nokia nedgraderas till behåll (köp) vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen.

SEB konstaterar att Nokias rapport för det fjärde kvartalet var "odramatisk" och innehöll utsikter för 2021 som låg i linje med vad banken hade räknat med.

I analysen påpekar SEB att Nokia handlas till ett EV/försäljning som innebär en rabatt på över 40 procent jämfört med Ericsson, vilket reflekterar Nokias pågående problem relaterade till sin verksamhet inom Mobile Networks.

Kapitalmarknadsdagen den 18 mars borde ge viss information kring Nokias nya segment, finansiella mål och utdelningspolicy, skriver SEB.

SEB behåller riktkurs 3:80 euro för Nokia, som vid 11.15-tiden på fredagen handlades till 3:65 euro, ned 1,4 procent för dagen.

I slutet av januari lyftes Nokiaaktien, då den var föremål för hektisk handel driven av att privata aktörer haussat aktien på nätforumet Reddit.


Graf över kursutvecklingen hittills i år:

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?