1515
Annons
BÖRSEN: POSITIV INLEDNING PÅ VECKOAVSLUTNINGEN, OMXS30 +0,8%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen har inlett fredagen med en uppgång trots surare klimat i USA på torsdagskvällen och i Asien under natten. Kina vill se en förhandlingslösning i Ukraina samtidigt som ryska trupper närmar sig Kiev och EU säger sig beredda på nya sanktioner mot Ryssland. En gasbojkott möter dock fortsatt motstånd i vissa EU-länder.

Vid klockan 10 var OMXS30 upp 0,8 procent till nivån 2.055. Aktier för 4,9 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

Inom OMXS30-indexet var det en trio bestående av Evolution, H&M och Skanska i topp med uppgångar mellan 2 och 2,5 procent. I den motsatta änden av indexet backade Boliden 0,7 procent. Även defensiva Essity och Getinge fick dras med vikande aktiekurser i området runt procenten.

Svolders rapport för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret fick ett varmt mottagande och aktien steg 4,8 procent. Nettoresultatet minskade till -1,4 miljoner kronor och substansvärdet med 19 procent.

Scout Gamings vd Andreas Ternström bedömer att bolagets resultat i det fjärde kvartalet var otillfredsställande. Marknaden höll med om att en ebitda-förlust på 31 miljoner kronor inte var bra och aktien föll 28 procent.

Klaria Pharma har beslutat om en riktad nyemission om cirka 23 miljoner kronor med en teckningskurs om 4 kronor per aktie. Utspädningen uppgår till 9,6 procent och aktien backade 8 procent till 4:40 kronor.

Efter stängning på torsdagen meddelade såväl Synthetic MR som Fluoguide nyemissioner. Synthetic MR tar in 60 miljoner kronor med teckningskurs 48 kronor per aktie och aktien steg 2,3 procent till 53 kronor. Fluoguide vill å sin sida ta in 25 miljoner kronor till kursen 50:50 kronor. Här blev det i stället en nedgång på 2,7 procent till 61 kronor.

Bluelake Mineral som haft en fin resa under inledningen av mars fortsatte upp 4,8 procent. På fredagen meddelades att finansieringsbehovet för att göra en förstudie för miljötillståndsansökan inom Rönnbäckenprojektet uppskattas till 100 miljoner kronor. Finansieringen bedöms dock kunna ske utan nyemission av aktier i bolaget.

Medicinteknikbolaget Scandidos, som tillhandahåller utrustning för kvalitetssäkrad strålbehandling, visade på en stabil omsättning med ett nollresultat för ebitda i bolagets tredje kvartal. Aktien handlades upp dryga 8 procent.

På fredagen handlas 5G-bolaget Beammwave för första gången på First North. Teckningskursen i emissionen inför noteringen var 15:85 kronor per aktie som handlades till 11:55, en nedgång på 27 procent.

Sectra som föll över 10 procent efter onsdagens rapport fortsatte på inslagen väg och sjönk 3,3 procent. Carnegie har på morgonen sänkt sin riktkurs med 10 kronor till 110 kronor med upprepad säljrekommendation.


Bild: Stockholmsbörsen OMXS30 fredagen den 11 mars

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera