1515
NEW YORK: HOME DEPOT FALLER EFTER RAPPORT, S&P 500 -1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nedgången för teknikrelaterade aktier i USA fortsatte under tisdagens inledande handel. Även Home Depots aktie återfanns i botten efter att bolaget redovisat kvartalssiffror.

Vid 16.15-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,6 procent till 31.333. S&P 500 backade 1 procent till 3.839, samtidigt som Nasdaqs kompositindex föll 2,3 procent till 13.224.

Federal Reserve räknar med att det kommer att förbli lämpligt att behålla nuvarande intervall för styrräntan till dess att arbetsmarknadsförhållandena har nått nivåer som är förenliga med kommitténs bedömning om full sysselsättning och inflationen har stigit till 2 procent och är på väg att måttligt överstiga 2 procent under en tid. Det sade Jerome Powell inför senatens bankutskott på tisdagen.

Före börsöppningen visade USA-statistik en ökning i detaljhandeln med 2,9 procent under förra veckan och en väntad uppgång för huspriserna i december.

Bland enskilda aktier var teknikjättarna under press i den inledande handeln. Bland aktier i sektorn backade Apple, Microsoft, Alphabet och Amazon mellan 1 och 3 procent.

Byggvaruhuskedjan Home Depot föll drygt 6 procent, trots att kvartalsrapporten bjudit på högre vinst och omsättning än vad marknaden hade räknat med. "Bristen på guidance är sannolikt den främsta anledningen till att aktien sjönk", kommenterade Barrons efter att bolaget valt att inte ge ut några finansiella prognoser, med hänvisning till rådande pandemi.

Bitcoin backade drygt 10 procent från måndagens nivåer en bit över 50.000 dollar. USA:s finansminister Janet Yellen kallade på måndagen kryptovalutan för ett "extremt ineffektivt" sätt att hantera transaktioner på.

Elbilstillverkaren Tesla, som tidigare i februari avslöjat att bolaget har köpt bitcoin för 1,5 miljarder dollar, sjönk 6,3 procent i den inledande handeln.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 1 punkt till 1,37 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?