1515
BETTING: STOR UPPSIDA I FLUTTER OM FANDUEL NOTERAS - JEFFERIES

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) En notering av Fanduel i USA kan bli en katalysator för den brittisk/irländska speloperatören Flutters värdering enligt Jefferies analytiker, rapporterar Market Watch.

Flutter meddelade på måndagen som ett svar på mediaspekulationer att en notering av Fanduel-aktier i USA kan vara en möjlighet. Enligt CNBC ligger bland annat frustration bland investerare över den lägre värderingen jämfört med den amerikanska konkurrenten Draftkings bakom tankarna på en notering.

Enligt Jefferies analytiker kan det finnas en uppsida på så mycket som 35 procent i Flutters aktie – förutsatt att samma multipelvärdering appliceras på Flutter som på Draftkings.

Värderingsgapet mellan amerikanska spelbolag och europeiska är en het fråga bland investerare, och enligt Jefferies är det inte troligt att det gapet kommer att krympa, men att notering i USA kan bidra till att stänga gapet.

Det förekommer även spekulation och förhoppning bland investerare att några av de svenska spelbolagen som är verksamma i USA ska notera sig i USA, däribland Kambi.

För några veckor sedan framkom att den svenska sportboksleverantören sökte en ir-ansvarig för USA, men enligt uppgift från bolaget var en eventuell notering i USA ett inte motiv till rekryteringen.

Flutters aktie stängde på måndagen närmare 7 procent upp. Det senaste året har aktien stigit 165 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?