1515
ZOOMABILITY: NÅGOT LÄGRE OMSÄTTNING, HÖGRE FÖRLUST 1 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Zoomability, som marknadsför ett eldrivet terrängfordon för funktionsnedsatta, hade en nettoomsättning under det första kvartalet 2021 på 1,2 miljoner kronor (1,4).

Det framgår av bolagets delårsrapport.

Rörelseresultatet uppgick till -2,3 miljoner kronor (-1,3) och nettoresultatet blev -2,1 miljoner kronor (-1,1).

Aktien hade backat 3,4 procent i handeln på Spotlight Stock Market vid 9.15-tiden på tisdagen.

"Även om omsättningen minskade något under första kvartalet 2021 jämfört med motsvarande period 2020 så hände det en hel del positiva saker. Vi kontrakterade nya distributörer i Tjeckien och Schweiz, och fick även klart med Region Kalmar, som första region i Sverige att erbjuda Zoomen som kostnadsfritt hjälpmedel", skriver Zoomabilitys vd Pehr-Johan Fager i rapporten.

Bolaget fortsatte också sina diskussioner kring ett samriskbolag i Kina och utvecklingen av en Zoom som styrs med joystick fortlöpte enligt plan, enligt rapporten.

"När det gäller Kina och det planerade JV:et har diskussionerna under andra kvartalet fortgått i positiv anda och vi räknar med att kunna skriva på ett LoI (avsiktsförklaring, reds anm) under sommaren. Vårt bidrag är huvudsakligen värdet av den licens för tillverkning och försäljning i Kina som vi ger ut", skriver Pehr-Johan Fager.

Under första kvartalet påverkades Zoomability av pandemin och på vissa håll utökade restriktioner, men nu ser bolaget med stor tillförsikt framtiden an.

"Utan att säga för mycket om nuvarande kvartal 2, som kommer att redovisas i augusti, så kan vi konstatera att vi redan nu börjar se effekt av de lättnader vad gäller coronarestriktioner som sker i en del länder. Jag syftar då främst på den stora ordern om 24 Zoomar vi fick från USA nu i maj, varav 22 från Zoom-USA. Man har i USA 'stått och stampat' det senaste året och har nu börjat få fart igen. Europa ligger fortfarande efter lite, men vi märker att det börjar röra sig här också", skriver Pehr-Johan Fager.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?