1515
BÖRSEN: SER UT ATT ÖPPNA PÅ LÄTT PLUS, VINSTVARNING FRÅN TIMKEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen såg inför torsdagens öppning ut att starta handeln något upp, efter nedgångar dagen före. På nyhetsfronten har amerikanska Timken, som konkurrerar med SKF, vinstvarnat.

Strax efter klockan 8.30 pekade handeln hos IG Markets på en öppning runt 0,2 procent upp för Stockholmsbörsens OMXS30-index. Terminerna för tyska DAX och franska CAC40 noterades upp med 0,3 respektive 0,6 procent och Londonbörsen strax under oförändrat.

I USA på onsdagen steg de ledande börserna. Det breda S&P 500 stängde på plus 0,9 procent, vilket motsvarar en uppgång med 0,6 procent från Stockholmsbörsens stängning.

I Asien syntes mestadels breda börsnedgångar. Hongkong-listade kasinoaktier föll ytterligare efter onsdagens nedställ till följd av oro för strängare regleringar.

På gamingområdet kontrollerar kinesiska myndigheter nu nya onlinespel för att reda ut huruvida de följer hårdare kriterier kring skydd av barn. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor med insyn i ärendet, som också påpekar att det sannolikt saktar ned lanseringarna på marknaden.

Oljepriserna har fortsatt leta sig till högre nivåer under torsdagsmorgonen efter onsdagens avancemang som kom efter statistik som visade sjunkande råoljelager i USA.

Det amerikanska verkstadsbolaget Timken, som bland annat tillverkar kullager, spår lägre försäljning och resultat under det andra halvåret i jämförelse med tidigare bedömning. Resultatet påverkas bland annat av störningar i leveranskedjan och fortsatt inflationstryck.

På svensk rapportfront redovisar investmentbolaget Svolder ett resultat om 1.304 miljoner kronor (708) för fjärde kvartalet i brutna räkenskapsåret 2020/2021. En utdelning om 2:50 kronor per aktie (2:20) föreslås för det gångna verksamhetsåret.

Oljebolaget Maha Energy meddelar försening i färdigställandet av Tie-4 och det kan påverka tidigare uppskattad årlig snittproduktion.

Lundin Energy har slutfört utvärderingsborrningar på fyndigheten Lille Prinsen, lokaliserad norr om Edvard Griegfältet, med framgång, enligt oljebolaget.

Forskningsbolaget Idogen räknar med att initiera sin planerade kliniska studie på patienter med antikroppar mot behandling av blödarsjuka i början av andra kvartalet 2022. Tidpunkten är senare än forskningsbolaget tidigare kommunicerat.

Byggvarukedjan Byggmax ska genomföra ett återköpsprogram av aktier upp till 200 miljoner kronor. Programmet löper mellan den 20 september och dagen för årsstämma 2022.

Tech-bolaget Vertiseit, som levererar digitala lösningar för kundupplevelse i butik, kommer att presentera en uppdaterad strategi för internationell tillväxt samt nya långsiktiga och finansiella mål vid en kapitalmarknadsdag den 5 oktober, enligt inbjudan till evenemanget.

Teknikkoncernen Sdiptech håller kapitalmarknadsdag på torsdagseftermiddagen. I tisdags kväll meddelade Sdiptech en höjning av målet för den årligt förvärvade ebita-tillväxten till 120–150 miljoner kronor, från den tidigare nivån om 90 miljoner kronor.

På torsdagen är de premiär på First North för Kjell & Company, som säljer tillbehör till hemelektronik. Teckningskurs i nyemissionen samt erbjudandet om befintliga aktier var 55 kronor, motsvarande en värdering om 1,7 miljarder kronor.

Fastator, investmentbolag specialiserat på fastighetssektorn, flyttar från First North till Nasdaq Stockholms huvudlista på torsdagen.

Tidningen Aktiespararen rekommenderar i sitt senaste nummer köp av Ratos, Kinnevik och Investor, avvakta för Industrivärden och EQT samt sälj för Latour.

På statistikagendan kommer i eftermiddag från amerikanskt håll siffror över detaljhandelns försäljning, veckosiffror över antalet nyanmälda arbetslösa och Philadelphia Fed index.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?