1515
BÖRSVECKAN: KÖP HEXATRONIC OCH MUSTI, SÄLJ SWEDENCARE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan rekommenderar köp för Hexatronic och Musti, samt sälj för Swedencare. Avvakta blir rådet för Renewcell, Systemair, Thunderful och Vostok EF.

Det framgår av det senaste numret av tidningen.

Med växande intresse för hus och hem har även husdjursmarknaden gått starkt, och det gynnar djurhälsobolaget Swedencare. Tillväxtutsikterna är ljusa, speciellt efter de senaste förvärven, men värderingen är därefter.

"Fler förvärv lär därmed komma men mycket tillväxt är inprisad i kursen nu, så även om vi gillar bolaget och marknadsutsikterna så har vi svårt att se en uppsida på nuvarande höga kursnivåer", skriver Börsveckan och sätter en säljrekommendation.

Finländska Musti, som har nära 300 butiker och växande onlineverkamhet på husdjursmarknaden, har goda tillväxtutsikter Balansräkningen är i gott skick och i Börsveckans prognoser antas en solid tillväxt både i år och nästa samt en marginalförstärkning. Börsveckan upprepar köp.

Renewcell siktar på cirkulärt mode. Än så länge är försäljningen modest men möjligheterna är stora, enligt Börsveckan.

"Aktien får dock anses vara något av en lottsedel med väldigt hög risk. Den här typen av aktier kan vi inte köpstämpla", skriver Börsveckan och landar i rådet avvakta.

Kabelbolaget Hexatronic har haft en stark kursutveckling på senare tid och kom nyligen med omvänd vinstvarning. Utsikterna för 2021 ser starka ut, enligt Börsveckan som ser mer uppsida i aktien och således rekommenderar köp.

Systemair gynnas av fokus på energieffektivisering och luftkavlité i inomhusmiljöer. Balansräkningen är solid och nettoskulden avskräcker inte.

"Det ger utrymme för förvärv, men på det stora hela så imponerar inte Systemair så pass mycket att vi vill köpa aktien efter kursuppgången på 55 procent det senaste året", skriver Börsveckan och råder att avvakta.

Gamingbolaget Thunderful togs emot med öppna armar vid noteringen i december. Distributionsverksamheten ska ta plats i baksätet och spelutvecklingen ska ta över. Börsveckan finner det svårt att nåla fast vad Thunderful ska värderas till men anser att distributionsaffären, som fortfarande står för majoriteten av verksamheten, inte förtjänar så hög multipel. Den stora osäkerheten vart förvärvsspåret leder gör att Börsveckan avvaktar.

Vidare råder Börsveckan till att ta hem vinsten i VEF, då aktien numer handlas till en premie om 20 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?