1515
Annons
BÖRSEN: PARADOX NED EFTER RAPPORT, PROFOTO LYFTER, OMXS30 +0,4%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen inledde tisdagen något upp i linje med omvärlden. Oljepriserna har återtagit delar av måndagens rejäla nedgångar, men oro för spridningen av den mer smittsamma deltavarianten av covid-19 dämpar handelshumöret.

Klockan 09.55 var storbolagsindexet OMXS30 upp 0,4 procent till nivån 2.393 och börsen drygade därmed ut måndagens indexuppgång som var på 0,2 procent.

Starkast av storbolagen gick Sinch som skruvades upp 2,5 procent. Kinnevik återhämtade sig 1,2 procent i kölvattnet av de senaste dagarnas svaga kursutveckling för flera investmentbolag. Även Latour och Bure återhämtade sig en aning efter måndagens fall på 5-7 procent.

Spelutvecklaren Paradox tappade emellertid 10 procent efter att ha redovisat ett lägre rörelseresultat än väntat eligt Infronts estimatsammanställning. Bolaget gör en nedskrivning på 42 miljoner kronor.

"En av de många beklagliga effekterna av covid-19 är att pandemin påverkar takten i vilken vi kan utveckla och publicera nytt innehåll. Även om vår växande spelarbas lägger en solid grund för fortsatt tillväxt har antalet spelsläpp under årets två första kvartal inte nått våra ambitioner", uppgav vd Ebba Ljungerud i rapporten.

Bättre gick det för fotoleverantören Profoto som noterades på Stockholmsbörsen i juli. Bolaget klev upp 7 procent efter att ha redovisat en resultatförbättring och högre omsättning.

"Framöver kommer vi att satsa på tillväxt och har därför satt vårt finansiella marginalmål till 25-30 procent", skrev vd Anders Hadebark.

Eyeonid, verksamt inom digitala säkerhetslösningar, avancerade 12 procent efter ett avtal med en dansk telekomoperatör avseende lansering av Eyeonids id-monitoreringstjänst.

Fortsatt stora kursrörelser syntes i Modern Ekonomi, trots att bolaget avser avnotera sig. Företaget släppte på morgonen delårssiffor. Aktien var upp hundratals procent till som högst 358 kronor, motsvarande ett marknadsvärde på över 5 miljarder kronor.

Oljebolaget Tethys Oil redovisade ett förbättrat kvartalsresultat efter en intäktsökning i spåren av högre oljepriser jämfört med det pandemisvaga andra kvartalet i fjol. Pareto noterar dock att Tethys produktionsandel var lägre än tidigare. Aktien sjönk 5,6 procent.

Anoto-aktien lyfte 8 procent. Bolaget har tagit ett brygglån på 20 miljoner kronor för att möta vad bolaget beskriver som kraftigt ökad efterfrågan.

Toleranzia föreslår en riktad nyemission på 42 miljoner kronor till Flerie Invest som kontrolleras av Thomas Eldered. Teckningskursen är 1:32 kronor per aktie. Aktien steg i tisdagsinledningen 6 procent till 1:50 kronor.

Nordea Markets har höjt sin riktkurs för Instalco från 390 till 498 kronor med upprepad köprekommendation. Aktien klättrade 1,5 procent. Banken har även skruvat upp riktkursen för Cint till 130 kronor (110) med upprepad köprekommendation. Cint steg 1,8 procent.


Graf: OMXS30 tisdagen den 10 augusti

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?