1515
NEW YORK: LUGN INLEDNING EFTER MÅNDAGENS REKORD, S&P500 +0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande börserna i New York rörde sig omkring oförändrade nivåer efter en knapp timmes handel på tisdagen, efter att ha stigit till rekordnivåer på måndagen.

Vid 16.20-tiden var Dow Jones industriindex oförändrat vid 33.537. S&P 500 adderade 0,1 procent till 4.083, samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex var upp 0,1 procent till 13.717.

I sin globala konjunkturprognos skrev Internationella valutafonden, IMF, på tisdagen att ett år in i covid-19-pandemin fortsätter den ackumulerade mänskliga skada den orsakar att väcka oro trots att ökad vaccinering lyfter sentimentet. Stor osäkerhet omgärdar de globala ekonomiska utsikterna, främst relaterad till pandemins bana, enligt IMF.

Tesla-aktien är värd 150 dollar, enligt Roth Capitals analytiker Craig Irwin. Han sade till CNBC att Tesla är en "minor player" på marknaderna i USA och Europa, samt att folk felaktigt antar att Tesla inte har någon konkurrens. Tesla föll 0,3 procent till drygt 689 dollar.

Genteknikbolaget Illumina lämnade ett preliminärt kvartalsresultat och en helårsprognos som överträffade analytikernas förhandstips. Aktien steg 9,2 procent.

Snap, bolaget bakom meddelandetjänsten Snapchat, har fått höjd rekommendation hos Atlantic Equities till övervikt. Aktien ställdes upp 5,5 procent.

Smyckesbutikskedjan Signet Jewelers har köpt prenumerationstjänsten Rocksbox för en icke offentliggjord summa. Signet-aktien steg med 2,7 procent.

På måndagen, när det var helgstängt på många Europabörser, steg de amerikanska börsindexen till nya rekordnivåer, stödda av en stark jobbtillväxt och solida data över tjänstesektorn, vilket bidrog till hoppet om en snabb ekonomisk återhämtning från pandemin.

Den amerikanska tioårsräntan var ned 4 punkter till 1,68 procent.


Bild: S&P500 tisdagen den 6 april

image


Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?