Annons
Nyfosa: Inför fjärde kvartalet - en vinnare på hyresindexering
Vi upprepar rekommendationen Köp och höjer riktkursen till 123 SEK (94) inför rapporten för det fjärde kvartalet. Riktkurshöjningen hänger samman med högre sektormultiplar.


Även vid den nuvarande räntenivån bedömer vi att bolaget fortfarande kan uppnå ett avkastningsgap (värderingsavkastning minus genomsnittlig ränta) på 150 baspunkter. Verksamheten är mycket välbalanserad och med en låg genomsnittlig hyresnivå (1 100 kr/kvm). Det innebär att Nyfosa sannolikt kommer att dra nytta av den fulla indexeringseffekten på hyrorna i år. Vi ser Nyfosas värdering som mycket attraktiv med en P/FFO på 13x för 2023 jämfört med branschgenomsnittet på 18x.


Viktiga resultat

Vi förväntar oss att Nyfosa kommer att redovisa hyresintäkter på 798 miljoner kronor i fjärde kvartalet. Detta motsvarar en ökning med 12 miljoner kronor, vilket förklaras av förvärv (Kalmar, Västervik m.fl.) och en avyttring (Solna).Vi prognostiserar en driftsöverskottsmarginal på 63,9 procent för fjärde kvartalet, jämfört med 65,5 procent för fjärde kvartalet 2021. Påverkan kommer från högre underhålls- och energikostnader.


Vi spår fastighetsomvärderingar på nästan - 1 procent under fjärde kvartalet. Redan i tredje kvartalet var värdena nedåt, om än marginellt.


Prognosöversyn

Vi har trimmat vår prognos av finansiella kostnader för prognosperioden, vilket har en positiv effekt om 2,5 procent på FFO för 2023.


Vi upprepar fastighetsomvärderingar på -2 procent för året.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera