1515
Annons
BÖRSEN: VÄNTAS ÖPPNA MED VISS DRAGNING NEDÅT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas inleda torsdagen oregelbundet med viss dragning nedåt efter att i onsdags ha fortsatt att återhämta sig. Asienbörserna har överlag sjunkit på torsdagen och terminerna för börserna i Frankfurt och Paris är ned runt 0,2 procent.

USA-börserna stängde försiktigt upp på onsdagen. Räknat från Stockholmsbörsens stängning klockan 17.30 var uppgången för S&P 500 dock bara 0,1 procent. Marknaden svalde faktumet att inflationen i USA har stigit till den högsta på 40 år.

"Även om inflationen på 7 procent i årstakt var den högsta sedan 1982 var månadsökningen lägre än i november vilket kan vara ett tecken på att takten på prisökningarna mattas av de kommande månaderna", skrev SEB i ett marknadsbrev.

Antalet tillfälligt stängda butiker inom H&M-gruppen på grund av coronaviruspandemin har ökat från cirka 120 till 140 under den senaste veckan, uppger H&M-gruppens pressavdelning för Nyhetsbyrån Direkt.

EQL Pharma har offentliggjort vad bolaget beskriver som ett mycket starkt utfall för det tredje kvartalet och meddelat att orderingången under det pågående kvartalet är fortsatt starkt ökande. Kvartalsomsättningen blev preliminärt 117 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 18 miljoner.

Truecaller har ingått avtal om att köpa det israeliska företaget Callhero för initialt 4,5 miljoner dollar, varav 1,9 miljoner genom nyemitterade aktier i Truecaller.

En annan bolagsaffär har meddelats av e-handelsmodeplattformen Yaytrade som förvärvar Re/Way, ett e-handelsbolag inom luxury-segmentet, för maximalt 12,3 miljoner kronor. En del av köpeskillingen betalas med nytryckta aktier.

Alcadon, en leverantör av produkter för data- och telekommunikation, har gjort en riktad nyemission på 128 miljoner kronor med teckningskurs 100 kronor per aktie. Det motsvarar en rabatt om 3,8 procent från onsdagens stängning.

Det amerikanska läkemedelsverket FDA har accepterat att pröva Xsprays ansökan om marknadsgodkännande i USA för bolagets produktkandidat Dasynoc (dasatinib) enligt ett visst förfarande.

När det gäller rekommendationer kan det noteras att flera verkstadsbolag har fått höjda riktkurser av SEB.

Vidare har DNB Markets inlett bevakning av affärssystembolaget Fortnox med rekommendationen köp och riktkursen 740 kronor, vilket är 39 procent över onsdagens stängningskurs.

Danske Bank inleder bevakning av Nordnet med rekommendationen köp och en riktkurs som är 43 procent över onsdagens stängningsnivå. Även Avanza-bevakning inleds med köprekommendation.

Teknikkonsulten Sweco har fått höjd rekommendation av Handelsbanken till behåll. Samma bank sänker sin rekommendation för telekombolaget Nokia till behåll.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera