1515
Annons
NEW YORK: WALT DISNEY SJÖNK PÅ BLANDAD BÖRS, S&P 500 -0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) New York-börserna stängde på blandade nivåer på tisdagen efter att indexen tappat i slutskedet av handelsdagen. I måndags var börserna ned då marknaden oroade sig över den krisdrabbade kinesiska fastighetsjätten Evergrande.

Vid stängning var Dow Jones industriindex ned 0,1 procent till 33.920, samtidigt som Nasdaqs kompositindex steg 0,2 procent till 14.746. Det breda S&P 500 tappade 0,1 procent till nivån 4.354. Räknat från Stockholmsbörsens stängning var nedgången 0,2 procent.

Federal Reserves räntemöte väckte också intresse. På onsdag ska centralbanken lämna sitt räntebesked, vilket väntas visa att man närmar sig ett offentliggörande av den planerade tidpunkten för att börja trappa ned de tillgångsköp som hjälpt till att stötta den ekonomiska återhämtningen.

På måndagen sjönk de amerikanska börserna i stället relativt kraftigt och S&P 500 stängde 1,7 procent ned.

Uber lyfte på tisdagen över 11 procent efter att ha höjt sina egna prognoser för innevarande kvartal. Bolaget räknar nu med att, för första gången, redovisa en kvartalsvinst på justerad ebitda-nivå.

Underhållningsbolaget Walt Disney backade 4,1 procent efter att bolagets vd Bob Chapek varnade för att tillväxten av antalet prenumeranter på tjänsten Disney+ har stött på "motvind", enligt CNBC.

Johnson & Johnson har uppgett att en boosterdos av bolagets vaccin mot covid-19 har en effektivitet på 94 procent om den ges två månader efter första dosen. Aktien var upp 0,5 procent.

Apple handlades också upp på tisdagen. Wall Street Journal rapporterade med hänvisning till anonyma källor att bolaget arbetar på Iphonefunktioner som ska kunna identifiera depression och kognitiva nedsättningar genom att använda sensordata.

Speloperatören Draftkings uppges ha lagt ett bud på brittiska Entain som uppgick till 20 miljarder dollar, rapporterade CNBC. Draftkings aktie föll 7,4 procent på nyheten.

Oljebolaget Conoco Phillips klev upp 3,8 procent efter att sektorkollegan Royal Dutch Shell på måndagskvällen meddelat att de ska sälja tillgångar till Conoco Phillips för 9,5 miljarder dollar.

Skidåkningsaktien Vail Resorts har uppgraderats till övervikt från tidigare jämvikt av Keybanc, som tror att aktien kommer att gynnas av stark efterfrågan på vintersemestrar. Vail Resorts noterades upp 1,2 procent.

Den amerikanska finansinspektionen SEC har inlett en granskning av spelförläggaren Activision Blizzard gällande "offentliggörande av anställningsförhållanden". Bolaget stämdes i juli av en arbetsförmedling i Kalifornien för att ha skapat en "grabbig arbetsplatskultur". Aktien pressades med drygt 4 procent.

Den amerikanska tioårsräntan var upp 1 punkt till 1,32 procent.


Graf: S&P 500 tisdagen den 21 september.

image

Bildkälla: Infront.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera