1515
Annons
SAFELLO: ÖKAD OMSÄTTNING 2 KV, LÄGRE RESULTAT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Safello, ett teknikbolag inriktat på kryptovaluta som noterades på First North i maj 2021, hade en nettoomsättning på 202 miljoner kronor under det andra kvartalet 2021 (61,5). Ebitda-resultatet uppgick till -4,8 miljoner kronor (0,2) och rörelseresultatet blev -5,9 miljoner kronor (-0,3).

Nettoresultatet uppgick till -5,9 miljoner kronor (-0,3), motsvarande -0:29 kronor per aktie.

Antalet exekverade ordrar ökade med 70 procent.

"Det andra kvartalet präglades initialt av en stark kryptovalutamarknad, som mitt i kvartalet kraftigt försvagades och stängde kvartalet på i stort sett halverade prisnivåer för Bitcoin och Ethereum jämfört med toppnoteringarna i april-maj. Kvartalets första två månader fortsatte att leverera rekordhög nettoomsättning för Safello, men juni var en betydligt lugnare månad. Detta ligger i linje med tidigare års säsongsvariationer under de svenska sommarmånaderna", skriver vd Frank Schuil i delårsrapporten.

Han säger vidare att Safello står finansiellt väl rustat för att expandera i ett snabbare tempo.

"Kostnaderna för framförallt personal kommer att öka de kommande kvartalen till följd av nyanställningar, men vi kommer även att spara externa kostnader på sikt allteftersom vi bygger upp fler kompetensområden internt", heter det i vd-ordet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera