Annons
NEW YORK: TERMINER LÄTT NED, NETFLIX LYFTER PÅ RAPPORT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna såg ut att inleda onsdagen med lätt vikande index, efter att tisdagskvällen bjudit på en svängig utveckling och en stängning på plus.

Före öppning hamnade fokus på Netflix som rapporterat starkare intäkter och resultat än väntat för det gångna kvartalet.

Klockan 14.45 hade terminen för Dow Jones industriindex sjunkit 0,6 procent och terminen för S&P 500 var ned 0,8 procent. Nasdaq 100-terminen noterades på minus 0,7 procent.

På tisdagen steg S&P 500 med 1,1 procent. Asienbörserna gick åt skilda håll på onsdagsmorgonen och detsamma har gällt för de större Europabörserna under onsdagen.

I den amerikanska förhandeln på onsdagen avancerade Netflix med 11 procent. Efter stängning på tisdagen redovisade streamingbolaget ett resultat per aktie som var 45 procent högre än väntat och även intäkterna var över förväntan. Bidragande till optimismen var även antalet abonnenter som ökade med 2,4 miljoner under förra kvartalet, medan företagets egen prognos var att de skulle öka med 1 miljon.

Konsumentjätten Procter & Gambles kvartalsrapport innehöll en organisk försäljningstillväxt på 7 procent. Bolaget sänkte dock sin intäktsprognos för innevarande år med hänvisning till den starka USA-dollarn. Aktien handlades upp 1,5 procent före öppning.

Försäkringsbolaget Travelers stärktes drygt 1 procent i förhandeln efter att ha överträffat analytikernas estimat både för intäkter och resultat. Kraven relaterade till olika katastrofer växte jämfört med för ett år sedan, men resultatet hölls uppe av rekordhöga premier.

Programvarubolaget Adobe har upprepat sina utsikter för innevarande kvartal, vilket lugnade investerare som på senare tid fått se andra teknikbolag sänka sina prognoser i takt med att försäljningen mattats av. Adobe var upp 2 procent.

Flygbolaget United Airlines lyfte 5,5 procent i förhandeln. Resultatet för det gångna kvartalet var starkare än väntat och en fortsatt ökning av efterfrågan på resor fick United att lämna en optimistisk resultatprognos för innevarande kvartal.Noteringar klockan 14.45
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA -0,64%
Terminen för S&P 500 -0,78%
Terminen för Nasdaq 100 -0,74%
2-åriga USA-räntan +0,0873 till 4,5308%
10-åriga USA-räntan +0,0978 till 4,1106%
Olja, US WTI +1,01% till 83:66 dollar/fat
Olja, Brent +1,00% till 90:93 dollar/fat
EUR/USD -0,0085 till 0:9775

Källa: Infront


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera