1515
BÖRSEN: OREGELBUNDEN ÖPPNING VÄNTAS, BUD PÅ SSM

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas öppna oregelbundet på onsdagen i likhet med tendensen i omvärlden. Morgonens nyhetsflöde innefattar ett bud från Amasten på SSM. Handelsstoppet i Oscar Properties B-preferensaktie har hävts.

Vid 8.35-tiden noterades terminerna för tyska DAX-index respektive Parisbörsens CAC 40 upp 0,2 procent vardera. Förhandeln hos IG i Stockholm visade på ett i stort sett oförändrat OMXS30-index.

New York-börserna gick ned 0,1-0,6 procent på tisdagen, med stort fokus på Apples virtuella lanseringsevent samt rapporter från storbankerna JP Morgan och Citigroup.

Asienbörserna noterades överlag lägre på morgonen, men rörelserna var små. Dollarn har handlats sidledes mot yenen och euron under natten samtidigt som bristen på framsteg när det gäller ett nytt stimulanspaket i USA fortsätter spöka.

På svensk mark har bostadsutvecklaren SSM mottagit ett uppköpserbjudande från Amasten, som för närvarande äger cirka 29,6 procent i SSM. Budet omfattar 1,20 nya stamaktier i Amasten för varje befintlig aktie i SSM och värderar varje aktie i SSM till 9:65 kronor, eller totalt cirka 568 miljoner kronor, och motsvarar en premie om 8,9 procent.

Inför börsöppningen har Nasdaq Stockholm hävt handelsstoppet för Oscar Properties pref B-aktie. Bolaget har skickat ut ett förtydligande kring finansieringspaketet för det stora förvärv som offentliggjordes på tisdagen.

Forskningsbolaget Bioarctic samt mode- och skoföretaget Venue Retail Group, som ansökte om konkurs tidigare i år, har kommit med delårsrapporter på morgonen.

Efter tisdagsbörsens stängning rapporterade vård- och diagnostikbolaget Medicover ett preliminärt rörelseresultat på 27,3 miljoner euro för det tredje kvartalet (14,3). Omsättningen steg till 263 miljoner euro (212) med en organisk tillväxt om 12,3 procent.

Styrelsen i Sintercast, som levererar processtyrningssystem för produktion av kompaktgrafitjärn, har föreslagit en ordinarie utdelning på 3:50 kronor per aktie för räkenskapsåret 2019, mot bakgrund av "den senaste ökningen och början på stabilisering i serieproduktionen".

Prime Living, som handelsstoppades på tisdagsmorgonen, meddelade på tisdagskvällen att bolaget har haft löpande förhandlingar om att förvärva en fastighetsportfölj inom samma sektor som Prime Living är verksamt, men inga beslut är fattade och inga överenskommelser är ingångna.


På rekommendationsfronten:


* Handelsbanken får höjd rekommendation av Barclays till övervikt från tidigare jämvikt.


* ABG Sundal Collier har sänkt sin rekommendation för Intrum till behåll från köp. Riktkursen dras ned till 253 från 255 kronor. Aktien stängde på 238 kronor på tisdagen.


* ABB har fått höjd riktkurs av SEB till 265 kronor (260) med upprepad köprekommendation. Aktien stängde på 235:70 kronor på tisdagen.


* Pareto Securities har höjt riktkursen för Getinge till 275 kronor (215) och upprepar köp. Aktien stängde på tisdagen på 204:50 kronor.


* Nordea har dragit upp riktkursen för Bonava till 84 kronor (80) och upprepat köp. Aktien stängde på 68:85 kronor på tisdagen.


* SEB har sänkt riktkursen för Biogaia till 478 kronor (520) och upprepar behåll. Biogaias slutkurs på tisdagen var just 478 kronor.


* Nordea har höjt riktkursen för Sobi till 265 kronor från 252 kronor och köp upprepas. På tisdagen stängde Sobi-aktien på 178 kronor.


Under onsdagen fortsätter de amerikanska storbankerna bekänna färg. Rapporter från Bank of America och Goldman Sachs väntas under eftermiddagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?