1515
BÖRSEN: APPLEMOTGÅNG LYFTER SPEL- OCH APPBOLAG, OMXS30 OFÖR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Måndagsmorgonen innebar att veckans handel inleddes med fortsatt ytterst måttliga indexrörelser.

Efter det amerikanska domstolsutslag som säger att apputvecklare ska få ta betalt av sina användare utanför Apples butik App Store har flera app- och spelutvecklare handlats upp. Vissa bolag i hälsovårdssektorn hamnade också i fokus efter presentationer av nya data.

Omkring klockan 9.50 var OMXS30-index oförändrat vid 2.349 och aktier för 2,9 miljarder kronor var omsatta på Stockholmsbörsen.

I Stockholm steg G5 Entertainment 7,1 procent och Stillfront var upp 3,2 procent, efter domstolsbeskedet om möjligheten att ta betalt utanför Apples App Store. Nitro Games steg 4,5 procent.

Oncopeptides har meddelat att en genomgripande analys av data i fördefinierade undergrupper visat att förbättrad progressionsfri överlevnad för melflufen framför allt drevs av patienter som inte genomgått autolog stamcellstransplantation. Det uppgav bolaget med anledning av helgens presentation av data från fas 3-studien Ocean i Wien. Oncopeptides handlades 5,2 procent högre.

Cantargia avancerade 0,8 procent. Bolaget har meddelat att ett vetenskapligt abstrakt med nya kliniska data från Canfour-studien publicerats. I 15 patienter med icke-småcellig lungcancer som utvärderats för effekt, visade nadunolimad i kombination med gemcitabin/cisplatin bättre resultat jämfört med historiska kontrolldata för enbart gemcitabin/cisplatin enligt Cantargia.

Biovica tappade 7,8 procent. Bolagets förväntade tidslinje för en 510(k)-ansökan till FDA har förlängts på grund av fördröjning av svar från myndigheten, uppger bolaget.

GHP Specialty Care föll 12 procent. Bolaget har meddelat att ett avtal i Förenade Arabemiraten avslutas den 6 januari, på kundens begäran. GHP uppgav dock att det håller fast vid sina övergripande mål för kommande treårsperiod. Som en följd av det avslutade kontraktet säger GHP vidare att bolaget ska accelerera arbetet med att hitta en partner och kompletterande ägare till projektet i Saudiarabien.

Danske har i en sektoruppdatering sänkt sin rekommendation för en rad nordiska skogs- och paketeringsbolag, vilket fick tydliga effekter i kurslistorna. Billerud Korsnäs, som sänkts till behåll från köp, sjönk 2,9 procent. Sänkts till sälj från tidigare behåll har Holmen (-6,5 procent), SCA (-5,4 procent) och Stora Enso (-3,6 procent).

SBB steg 1,6 procent till 51:92 kronor. Aktien har av Nordea fått höjd riktkurs till 60 kronor från tidigare 47.

Byggmax köprekommenderades av Dagens Industri under rubriken "Veckans aktie" på måndagen. Enligt analysen finns förutsättningar för Byggmax att generera över 20 procents avkastning de närmaste åren. Aktien stärktes 6,6 procent.

Börsveckan har i sitt senaste nummer rekommenderat köp för Cavotec och Sedana, medan råden för Skistar och Desenio sänks till avvakta. Cavotec steg 3,3 och Sedana 2,3 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?