1515
Annons
NEL: AKTIEN RUSAR EFTER VD-LÖFTEN OM KRAFTIG OMSÄTTNINGSÖKNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Norska Nel, som utvecklar vätgasproducerande så kallade elektrolysörer, rusade på Oslobörsen under torsdagen efter att bolaget öppnat böckerna för tredje kvartalet och vd följt upp med att lova betydande omsättningsökning under fjärde kvartalet och 2022.

Nel har avvaktat med att bokföra omsättning från det så kallade Herøya-projektet under tredje kvartalet. Intäkterna kommer i stället bokföras i fjärde kvartalet, sade vd Jon André Løkke i samband med kvartalspresentationen på torsdagen, enligt TDN Direkt.

Från 2022 väntas förvisso också bolagets kostnader öka på grund av verksamhetsexpansionen, men omsättningsökningen kommer också att vara "betydande" på grund av Herøya-projektets framfart, enligt finanschefen Kjell Christian Bjørnsen.

Orderintaget i det nu avrapporterade delåret minskade med 6 procent jämfört med samma kvartal i fjol, men det är inget som besvärar ledningen givet möjligheterna i affärsmiljön.

"Jag är inte bekymrad för tajmingen, för när riktigt stora order kommer annonseras. Vi jobbar med dem kontinuerligt, men kommer inte annonsera förrän alla detaljer är klara. Vi vill inte ha en massa spekulation från investerare, men inte heller kommunicera avtal som inte är 100 procent i hamn. Jag sover synnerligen gott om natten", sade Jon André Løkke.

Under det kommande kvartalet kommer USA vara i fokus. Godkännandet av det stora infrastrukturpaketet väntas ha stor betydelse för vätgasaktiviteten i hela Nordamerika.

"Om två veckor sätter vi oss på flyget till USA för att jobba med potentiella aktörer", sade vd:n.

Nels aktie handlades upp med 15 procent på Oslobörsen under torsdagen. För året är aktien dock ned med 45 procent efter att kursen rusade nära 250 procent under 2020.

Uppryckningen drog också med sig svenska bränslecellstillverkaren Powercell, som haft en liknande kursresa. Aktien var upp med 3 procent, medan det övriga segmentet av vätgasbolag hade desto svårare att haka på Nels uppgång. Elektrolysör- och biogaskonverteringsbolaget Metacons aktie var likt underleverantören Cell Impact ned med omkring 1 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?