1515
TESLA: NYTT PREMIUM-EXEMPLAR FÖRVANDLAT TILL ELDKLOT UNDER FÄRD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tesla Model S Plaid, den nysläppta premiumversionen, uppmärksammas på fredagen efter att ett exemplar på tisdagen fattat eld under färd blott tre dagar efter att ägarens köp i Pennsylvania i USA.

Bilmodellen släpptes i juni och ägaren har via sin advokat framfört flera brister i den nyinköpta bilen som utsatt föraren för risk. Bland annat gick det inte att ta sig ut när bilen förvandlades till ett eldklot.

"Han fick använda kraft för att trycka upp dörren", sade advokaten Mark Geragos vid advokatbyrån Geragos & Geragos till Reuters på fredagen.

Ägaren ber också via sitt ombud att modellen stoppas.

"Det här är en splitter ny modell. Nu utreder vi, men innan vi kommit till botten med det här så bör inga Tesla Model S Plaid finnas på vägarna", sade han.

Teslas vd Elon Musk lyfte fram modellen som "snabbare än Porsche och säkrare än Volvo" vid ett lanseringsevenemang i juni. Bilmodellen har likt nya Model X en ny batterisammansättning jämfört med tidigare bilar.

"Det var en hel del utveckling som krävdes för att försäkra att batteriet till de nya S och X ska vara säkert. Vi hade fler utmaningar än vi räknat med i utvecklingen", sade han.

Batteribränder har lyfts fram som en av de största farorna med bilar med eldrift jämfört med förbränningsmotordrift.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?