1515
Annons
SWEDENCARE: RÄKNAR INTE MED UPPRÄTTHÅLLA FÖRVÄRVSTEMPO - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Djurhälsobolaget Swedencare har en lista med omkring tio möjliga förvärvskandidater i närtid. De senaste årens höga affärsaktivitet med ett förvärv per kvartal kommer sannolikt inte fortsätta.

Det säger vd Håkan Lagerberg till Nyhetsbyrån Direkt efter att djurhälsobolaget presenterat nya finansiella mål på torsdagen. De nya målen innebär att Swedencare år 2026 ska nå 4 miljarder kronor i omsättning med ebitda-marginal om lägst 30 procent.

"Jag ser framför mig att vi kommer att göra minst ett förvärv per år och kanske något till. Den senaste tiden har vi gjort ett i kvartalet men riktigt det tempot räknar jag inte med att vi ska hålla. Något eller några förvärv per år framöver, det räknar vi med", säger Håkan Lagerberg till Direkt.

Swedencare har genomfört sju bolagsköp de senaste 18 månaderna, ett tempo som Håkan Lagerberg alltså inte ser fortsätta.

"Nej, det tror jag inte. Det har varit lite tillfälligheter som har lett fram till detta. Det är inget vi har satt upp som målsättning att vi måste göra ett förvärv i kvartalet, det har vi absolut inte gjort", säger Håkan Lagerberg.

Swedencare kollar på både mindre och större bolag i USA och Europa. Bolaget har även ett intresse för Asien även om det är svårare att hitta objekt där med tanke på konglomeratsstrukturen, uppger Håkan Lagerberg.

Behöver ni ta in mer kapital för att finansiera fortsatta förvärv?

"Är det större förvärv så är det klart att vi behöver ta in kapital men vi är samtidigt kassaflödespositiva, bygger kassa och har mer utrymme utifrån balansräkningen på kreditsidan. Det kommer nog att vara en kombination, är det mindre förvärv så tar vi det från kassan och är det ett riktigt stort förvärv så blir det säkert en kombination av nyemission och krediter", svarar Håkan Lagerberg.

Swedencare-aktien hade fallit 2,7 procent på torsdagseftermiddagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?